miercuri, 1 septembrie 2010

Tango

Ciorile nu pot fi integrate, pentru că ele sunt altfel decât noi, ceilalţi, care nu suntem ciori. Noi avem mânuţe pentru muncă, ele au aripi pentru labă şi hoţie, să nu generalizăm, zic, dar cine a locuit printre ele, ştie cât de uşor pot fi aduse la şcoală şi cum vin ele, în stoluri, doar atunci când trebuie să primească alocaţia. În rest, două, trei la ore şi multă muncă de convingere ca să vină şi-o a patra. Amuzant devine totul atunci când ciorile îşi iau zborul către ţările calde, când cei de pe-acolo nu mai ştiu cum să scape de ele pentru că, evident, nu pot fi integrate, când le catapultează din ţărişoara lor, deşi ciorile sunt cetăţeni europeni, şi când sar şi cu acuzaţia că noi, aştia care ne-am procopsit de-a lungul istoriei cu animalele astea negre, nu ştim să le integram. Ghetou, zic, şi băgate laolaltă cu cei care iubesc ciorile, idioţi care nu ştiu ce cărniţă necomestibilă au. Sau ia mai integraţi-le voi, mă deştepţilor, futu-vă-n cur cu rârâiala voastră şi cu suburbiile voastre pline de negri problematici pentru că nu ştiţi să-i integraţi, deontologii pizdii.

4 comentarii:

Ungureanu Razvan spunea...

Obiceiurile nomade sunt de nestavilit. Cersetoria e afacere mare. In Milano am intrebat un baietel ,,mai bronzat'' cat face si mi-a raspunz zambind: ,, Domnu' cam 50 si in zilele grele vreo 30 "(este vorba de euro). Adica o piranda cu vreo 10 puradei poate sa bage in buzunar intr-o zi 500 de euro, ipotetic vorbind. Saracii de ei. Dar pe cine intereseaza ca nu xista masuri pentru nimic in tara asta.

puisorul cufurit spunea...

Acum vreo patru sau cinci ani cersea un copilete in tramvai. La sfarsit de zi i-a dat cuiva sa-i numere banii, ca nu stia sa socoteasca. Facuse 80 de RON (ma rog, 800.000 atunci). Si cica nu mai da lumea, s-a zgarcit, altadata facea si-un milion jumate.

Ungureanu Razvan spunea...

Si eu vai de mine fac un 450 la laborator. Ce stiinta...la cersit cu intelectualii:(. Apropo am aparut pe aici pe blogul tau dupa ce am cunoscut-o pe mama ta prin Vatra Dornei la bunica. Si te-a laudat mult:)). Da citind ce mai postezi te lauda pe drept. Ai idei bune si intesesante. Tot asa;)

puisorul cufurit spunea...

Ungureanu Razvan: Multumesc pentru vorbele de bine! Oricum, ma simt prost pentru ca m-a laudat mama atata, iar eu scriu numai prostii. :)) Mamele tind sa creada ca puiul lor e pui de leu, chiar daca singura dovada de rautate a progeniturii este atunci cand nu papa laptic.