luni, 30 august 2010

Myth Buster

Un copil de Bucureşti a fost întrebat la şcoală "de unde provine laptele?", iar răspunsul nu s-a lăsat mult aşteptat, "de la alimentară".

Când am ajuns prima oară-n sat, comună mare, de altfel, aveam un cocoş şi cinci găini primite de casă nouă, care curând au început să se ouă. Găsind eu seara în cuibar cinci ouă, am fost profund dezamăgit şi m-am întrebat de ce n-am găsit şase, iată un mit spulberat, am aflat că falnicul cocoş n-are altă menire decât să se fălească, faza cu sexul între orătănii am prins-o mai târziu.

Viaţa e o listă pe care se adaugă din ce în ce mai multe mituri spulberate, când credem c-am învăţat tot, mai apare ceva ce credeam că ştim, şi-acum credem acelaşi lucru, dar altfel. Întotdeauna e loc pentru alte mituri.

Mama m-a învăţat că huliturile cotcodăcesc drăceşte ca să ne anunţe faptul c-au făcut un ou, vajnice gospodine cu simţul datoriei gospodăreşti.

Am crescut cu acest mit până la o vârstă destul de respectabilă, închipuiţi-vă, însă, cum m-am simţit când am aflat că toată cotcodăceala lor nu se datora unui sentiment înălţător pe care nici oamenii nu-l stăpânesc cum trebuie, ci simplului fapt că le doare curul după ce fac un ditamai oul, neajungând la performanţele maimuţei din bancul cu bila 8. Cine ştie, cunoaşte.

5 comentarii:

denny spunea...

E, păi de când cu bila numărul 8...

puisorul cufurit spunea...

Denny: De cand cu bila 8, nu mai fac maimutele oua.

Kaos Moon spunea...

bai, nu... gainile nu cotcodacesc de durere... am verificat asta cand : le-am rupt un picior, le-am luat gatul, le-am tinut moarte de sete vreo doua zile... nu, eu cred ca e doar un mic tribut galinaceu adus creatiei...

puisorul cufurit spunea...

Kaos: Poate ca durerea-n cur e mai profunda la gaini, necunoscute sunt caile oului.

Kaos Moon spunea...

probabil ca daca am avea si noi ouale la cur ar fi cam la fel...