joi, 15 iulie 2010

Pod de flori?

Revin.

Cel mai mult mă enervează la basarabeni atitudinea aia mizerabilă a multora dintre ei, cărora le place să se dea români în timp ce pocesc limba română şi care consideră că li se cuvine să fie ajutaţi.

Pentru că ei , dragă-doamne, sunt neajutoraţi.

Ei sunt cetăţenii ţărişoarei de la est de Prut care respiră româneşte, care simte aidoma şi căreia i se cuvin tot felul de ajutoare venite din partea României. Curent electric, materiale de construcţii, subvenţii pentru studii, sute de milioane de euro ş.a.m.d..

Pentru că majoritatea covârşitoare a basarabenilor este reprezentată de nişte putori ordinare care nu produc nimic. Până şi Albania are o economie mai eficientă. Sunt ULTIMII din Europa.

Dar simt româneşte, sugativele.

Şi uită că nu le datorează nimeni nimic, leprele, pentru că sunt o ţară independentă, cu legi proprii şi Constituţie proprie.

Să-şi şteargă căcatul de pe limbă, căci mult au mai pupat în cur la Moscova, şi să pună mâna să facă lucruri concrete daca vor să simtă româneşte, având capitala la Bucureşti. Nu să vocifereze încontinuu ca nişte putori care altceva n-au de făcut în viaţă.

P.S.: Esenţial: când te dai drept român, e bine să ştii să vorbeşti româneşte. Dialectele împuţite şi cu rezonanţă rusească nu sunt îndrăgite pe-aici, pe la noi.

2 comentarii:

Oana spunea...

Zi-le Stanca!

chromaticdrama spunea...

mi-a placut, asa este! insa fara sa iau apararea eu am cunoscut cateva specimene care vorbesc romaneste mai bine ca noi, romanii. jos palaria pt ele (ca-s fete) si suturi in cur celorlalti! :)