duminică, 11 iulie 2010

Cenzură şi ce-njură

Am auzit, din nou, rostindu-se ideea conform căreia adolescenţii ar trebui feriţi de Cioran sau Kafka, pentru că-i deprimă şi le freacă psihicul, aşa cum au păţit emiţătorii vorbelor.

Cică e o vârstă fragedă la care e uşor să pui botul la jalea autorilor.

Dar nu cumva respectivii adolescenţi sunt deja frecaţi când pun mâna pe Kafka sau Cioran şi nu fac decât să se regăsească printre rânduri, fiind apriori pregătiţi să rezoneze?

Dar de ce nu li se oferă şi altceva? Dacă-l vezi pe adolescent citindu-l pe Cioran şi vrei să te asiguri că rezonează în mod autentic, oferă-i sub năsuc şi-un scriitor cu încredere-n oameni.

Ca să se bucure şi el, copilu'...

Păi nu?

2 comentarii:

miclowan spunea...

nu ştiu de ce există undeva la nivelul societăţii o anumită convingere că citirea anumitor autori cauzează boala depresiei...remarc totuşi că de fiecare dată când se află că un tânăr sinucigaş e şi cititor de filosofie, moartea este pusă în cârca celui la a cărui uşă scris ICI CIORAN / e absurdă această prigoană. închei cu o chestie pe care a ziso Ernesto Sabato în cărţulia sa "Înainte de tăcere" "Citiţi ceea ce vă pasionează, va fi singurul lucru care vă va ajuta să suportaţi existenţa."

Lily's Misery World spunea...

ce-ai facut cu blogu lu matali ca arata mai bine inainte:( Te-ai mutat?de la wordpress la gugle?:D