marți, 22 iunie 2010

2010

În secolul 21 există ţări unde se practică pedeapsa cu moartea prin decapitare. Legea trebuie să triumfe, iar statistica jonglează cu numerele.

În 2008 au fost decapitate în Arabia Saudită 102 persoane. În 2009 au fost decapitate 67 de persoane, însă în 2007 şi-au pierdut capul 153 de răufăcători.

Anul acesta au crăpat (asimetric) 15 oameni. Pe unul l-au şi crucificat fără căpăţână ca să servească drept exemplu foştilor săi concetăţeni.

Anul de graţie 2010.

Mă-ntreb dacă altfel nu se poate. În mod evident există şi alte ţări, poluri ale democraţiei şi ale drepturilor omului (tare), în care se practică pedeapsa cu moartea, însă problemele mele sunt, de această dată, de ordin estetic.

Decapitarea este urâtă. Şi cum ştim că omul comite fărădelegi pentru că nu se gândeşte la consecinţele faptelor sale sau pentru că este convins că n-o să fie prins (pentru că altfel nu le-ar mai comite), iar urâţenia execuţiilor n-are niciun efect, de ce atâta sânge?...

Când spun că mă bucur că sunt român şi că trăiesc în această ţară, se uită lumea la mine pieziş...

Dar lumea, dom'le, n-are viziune.

2010.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Nu au idee unii cat ar trebui sa fie de mandri ca sunt romani si traiesc in romania si spun asta in mareeee cunostinta de cauza,si a doua mai raspunde in plm la tel ca iar am incercat sa te sun si nimeni nu a raspuns mai oagare,bafta.
The Ietzc