miercuri, 7 aprilie 2010

E-te ce pot spune! Sic! (II)

Toate meseriile care există în acest moment au un rost, căci altfel n-ar exista. Preoţia este o meserie. Se face şi facultate pentru a deveni un intermediar între om şi Dumnezeu. Cu admitere, note şi licenţă.

Deci popii au rostul lor pentru anumite persoane. Asta nu mă împiedică să le-atac menirea.

Fac o analogie şi afirm că există diabetici care au nevoie de insulină. Deci insulina este, uneori, necesară.

Se spune că religia ne ţine în frâu pornirile barbare.

Eu nu cred. Oamenii se tem mai mult de pedeapsa imediată decât de o pedeapsă posibilă şi greu de imaginat. Un sistem de legi bine pus la punct va fi întotdeauna mai util.

În mod paradoxal, religia n-a împiedicat războaiele, ci le-a susţinut. A creat diferenţe şi, în mod indirect, intoleranţă.

Dacă, prin absurd, nu ar fi existat religia, oamenii s-ar fi războit la fel de mult, dar ar fi găsit alte pretexte. Pentru că maestrul Golding are dreptate.

Băiat deştept.

Doar că nu s-ar mai fi războit creştinii cu musulmanii ci, de exemplu, iubitorii de pădure cu iubitorii de câmpie sau mâncătorii de cartofi cu vânătorii de iepuri. Diferenţe s-ar fi găsit oricând.

Am spus "prin absurd". Pentru că dacă nu ar fi existat religia, oamenii şi-ar fi creat-o. Este singura modalitate de a explica necunoscutul.

Continui analogia şi întreb: dacă un singur doctor ar putea să le facă injecţii cu insulină tuturor diabeticilor, de ce am angaja o duzină de doctori? Şi de ce diabeticul, chiar dacă poate, n-are voie să-şi administreze singur insulina, fiind numit de către doctori "oaie rătăcită"?

Ideea este.

Medicii salvează vieţi. Arhitecţii proiectează case care să nu ni se dărâme-n cap şi care, eventual, s-arate frumos. Am spus "eventual".

Popii ce fac? Că-s atât de muuuulţi şi-atât de bogaaaaţi...

5 comentarii:

Iosif spunea...

Unii Popi ( vorbesc de cei cu adevarat popi ) au grije de cei care proiecteaza case si le construiesc, si au grije pentru ca in Biblie spune foarte clar '' Aveti nevoie de hrana spirituala ''
Interesant subiect ! Felicitari si salutari !

denny spunea...

Popii trăiesc. Mai bine decât toţi arhitecţii şi toţi medicii la un loc. Pentru că pot, şi pentru că au o forţă superioară de partea lor. Sau, cel puţin, aşa îşi imaginează. De fapt, muritorii de rând contribuie foarte mult la această fantezie. Pentru că mai mult nu pot.

doaroDIANA spunea...

....cafeaua in fata si un asemena subiect ca si cel din blogul tau.....clar ziua va fi buna!

puisorul cufurit spunea...

Iosif: Avem nevoie, dar nu ne putem administra singuri? Daca putem, de ce ne critica Biserica? Am scris despre asta.

Denny: Clerul manipuleaza si-si asterne patul. Ca sa doarma bine. Speculeaza temerile oamenilor, ii inspaimanta mai tare si sug lovele pe la inmormantari.

Diana: Cafeaua in fata si un asemenea subiect, clar ziua va fi lunga. :))

iulia spunea...

Popii se fut in cur si cand se satura de fundurile lor preasfinte, fut copii in cur. Asta ca un raspuns direct la ce fac popii.
Dar ce fac ppii pentru bani? Iarta pacate. Baba sta capra in post si traieste cu teama ca va arde in focurile iadului ca si-a desfacut picioarele. Dar se gandeste asa, ''hopa, exista o scapare, ma duc la sfantul popa si ma spovedesc, si uite asa scap eu de focurile iadului''.

Popa arunca cu iertari in stanga si in dreapta, enoriasii isi cumpara iertarile aruncand cu bani in popa. Cam asta e circuitul banilor in natura.