sâmbătă, 10 aprilie 2010

E-te ce pot spune! Sic! (III)

Aud de multe ori expresia "să trăieşti cu frică de dumnezeu". De cele mai multe ori, o zic popii.

Pe de altă parte, ni se spune ca e bine să-l iubim pe dumnezeu.

Doar că mie mi se pare că noţiunea de "frică" nu este deloc compatibilă cu noţiunea de "iubire". Se exclud una pe alta. Dacă ţi-e frică, nu mai poţi iubi.

Creştinismul este plin de contradicţii. Înţeleg de ce-am putea să-l iubim pe dumnezeu, dar înţeleg şi de ce-am putea să ne-nfricoşăm. De multe ori, s-a distrat copios pe seama muritorilor. Ca să-i scoată din Egipt pe băieţii ăia problematici numiţi evrei, a urgisit întreg poporul egiptean, după ce tot el i-a dat faraonului puterea sa se-mpotrivească cererilor lui Moise.

Detalii prin Biblie.

Iubiţi animalele! În schimb, tot Vechiul Testament este presărat cu jertfe şi sânge.

Iisus a scos diavolul dintr-un om şi l-a băgat într-o turmă de porci care s-a aruncat în prăpastie. Porcii n-aveau nicio vină. Şi nici porcarul, a cărui avere s-a risipit.

Dumnezeu avea o dispută cu diavolul. Ca să-i dea necuratului peste bot, şi-a bătut joc de Iov ca să-i demonstreze oponentului ce fani are. Adică de cel mai credincios dintre credincioşi. I-a dat dup-aia dublul averilor, plus zece copii. Mă-ntreb însă ce vină aveau Iov şi copiii care-au murit.

Dumnezeu este atotştiutor. Adică ştie tot, inclusiv cum ar reacţiona oamenii într-o anumită situaţie. De ce-i mai pune, atunci, la încercare? Curiozitatea înseamnă neştiinţă.

Mi-e mintea plină de contradicţii creştineşti, dar cu altă ocazie.

Îmi cer iertare credincioşilor pentru posturile mele pline de erezie.

Un comentariu:

iulia spunea...

De ce iti ceri scuze? Stai linistit ca ei nu si-ar cere scuze, daca ar avea suficienta putere sa ne treaga in teapa, pentru ca nu credem in dumnezeii lor.
Fiecare imbecil vine cu citate din biblie, sa ne arate cat de bun e dumnezo. Dar cati dintre ei au citit toata cartea aia? A citit un cacat de citat nu e tot una cu a citi toata cartea. O culegere de povestiri despre o epoca destul de intunecata a omenirii, despre un zeu razbunator si insetat de sange. Pvesti interesante si cam atat.
Voi credeti intr-o carte cu animale vorbitoare, magi, vrajitoare, demoni, bete care se transforma in serpi, mancare care cade din cer, oameni care merg pe apa si toate felurile de povesti magice, absurde si primitive, şi spuneti ca noi suntem cei care au nevoie de ajutor?

Nu va bazati doar pe ce spunem noi. Citiţi insasi Biblia.De la inceput la sfarsit. Renuntati la cateva episoade din telnvela preferata si cititi cartea asta. Citiţi afirmaţiile preotilor. Veti inţelege ca Dumnezeu este cel mai disperat personaj, cel mai rau personaj negativ din toata literatura de ficţiune.

http://b88piequotes.blogspot.com/2009/06/planeta-razboaielor.html