sâmbătă, 17 aprilie 2010

De ce aşa şi nu altfel

Statistic vorbind, bărbaţii tind să fie cei mai buni în aproape toate domeniile. Chiar şi în acele domenii despre care se crede că aparţin femeilor.

Explicaţia conform căreia femeile clachează la un moment dat pentru că sunt discriminate mi se pare parţial aberantă.

Chiar dacă nu le discrimineză nimeni, tot pierd teren, la nivel de vârf, în faţa unor bărbaţi.

Mă întreb de ce.

Istoria umanităţii se află gravată în felul nostru de-a fi. Avem tendinţe inconştiente de a face anumite lucruri într-un anumit fel pentru că timp de mii de ani aşa a trebuit să le facem.

Revin la preistorie.

Bărbaţii vânau, femeile stăteau în peşteră, aveau grijă de copii şi găteau.

Femeile au instinct matern şi ştiu să protejeze viaţa. Dupa ce nasc, copilul trece pe primul loc iar în cea mai mare parte a cazurilor, cariera lor stagnează. Bărbaţii, în schimb, işi văd de-ale lor. "Vânează" şi aduc lovele, cel puţin în această perioadă.

La vânătoare, bărbaţii trebuiau să-şi depăşească limitele. Pentru ei, miza era foarte mare. Dacă ratau, dacă se dovedeau prea leneşi, neatenţi sau fricoşi, se întorceau acasă cu mâna-n cur.

Familia ar fi suferit de foame. Ei nu ar fi fost competitivi iar femeile s-ar fi cuplat cu alţi bărbaţi mai performanţi şi cu gene mai bune. Aşa a funcţionat natura şi-aşa funcţionează şi-acum, doar că la alte niveluri.

Femeile nu trebuiau să-şi depăşească limitele. Pentru ele nu prea exista miza. Primeau mâncare şi-o găteau. Aveau grijă de plozi şi stăteau la taclale. De atunci au devenit guralive.

Dacă vorbeau, bărbaţii speriau prada.

De aceea cred că ideea depăşirii limitelor, agresivitatea în abordarea muncii şi constanţa de la nivelurile superioare s-au păstrat şi astăzi.

Un comentariu:

Eci si Cami spunea...

Esti nebun....:)))) cica de acea au devenit asa guralive....
:)))
salutari all !