sâmbătă, 6 februarie 2010

Sexologie, '75

Perioada în care un bun prieten de-al meu a locuit la mine a fost genială. Pe lângă faptul că m-am îngrăşat deoarece mâncam ca sparţii, aveam tot felul de activităţi cu domnia sa. Una dintre ele era aceea de a vizita anticariatele. Voia să-şi încropească o bibliotecă.

Aşa că-şi cumpăra cărţi la 10 mii.

A părăsit urbea, însă multe dintre cărţile lui mi-au rămas moştenire. Braţele sale vânjoase n-au putut să care tot mormanul de cultură.

Una dintre ele este scrisa de Tudor Stoica, a fost tipărită în 1975 şi se numeste "Sexologie", un titlu sugestiv, scris cu litere aurite.

Citez:

"Noţiunea de viol implică posedarea fetei sau femeii şi intromisiunea penisului în cavitatea vaginală. Fără această condiţie, vorbim de atentat la pudoare."

"În cazul fetei mature, aceasta, cu forţa ei fizică, se apără cât poate, dar brutalitatea bărbatului inconştient, în unele cazuri, poate învinge."

"Alteori, este vorba de doi bărbaţi inconştienţi, care se ajută, şi rezistenţa fetei este în zadar."

"După N.V. Popov (sugestiv nume), violurile se împart în trei grupe:
1. viol cu folosirea unei violenţe fizice (credeam că folosirea a două violenţe);
2. viol cu abuzarea de starea neputincioasă a victimei (să-ncerce Popov s-o violeze pe Nichita!)
3. viol cu folosirea mijloacelor psihice de intimidare (te tai!)"

"Totuşi, anumite împrejurări favorizează violul şi asupra unei femei adulte, de exemplu în cazurile de luare prin surprindere, de durere provocată prin lovituri sau prin cădere (din p***-n pom)."

"Violul de unul singur reuşeşte numai excepţional (lui Tudor Stoica i-a plăcut enorm) şi numai atunci când se adaugă factorii favorizanţi de mai sus."

"În schimb, violul în grup anihileaza împotrivirea femeii. Se cunosc cazuri de rezistenţă îndârjită a unei singure femei la 2 sau chiar 3 bărbaţi."


"Este cunoscut faptul că în coma epileptică o femeie poate fi posedată. De asemenea, în stările de leşin, şoc sau intoxicaţii (se referă la bube?), violul este posibil."

"Problema violării în stare de somn natural, după majoritatea autorilor nu este un lucru posibil (se pare c-au existat unii care cunoşteau ei nişte cazuri contrare). Totuşi, în cazul unui somn profund, se poate confunda agresorul cu soţul, la începutul actului sexual, după care femeia se trezeşte şi procedează în consecinţă."

"Mersul pe bicicletă, călăritul (situaţiei) şi unele căzături (nu toate) nu rup himenul, deoarece acesta este aşezat profund şi este suficient de elastic şi rezistent."

Are şi erată:

În loc de... "comportamentele", se va citi "componentele";
..."vulvare", se va citi "valvulare";
..."homosexuale", se va citi "hormonale";
..."pubertate nu pune", se va citi "pubertate pune";
..."unui uretrovagin" (la ce s-o fi gandit?), se va citi "unei uretroragii".

În rest, totul e corect.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Sa te grabesti sa nu inceapa fara tine.mama.