marți, 16 februarie 2010

Regele soselelor

Fac ce fac si-ajung, periodic, pe marginea soselei la ia-ma-nene. Astazi am mers pana la tara si, deoarece nu detin un autoturism personal, i-am facut semn unui bisnitar al soselei sa ma remorcheze si pe mine.

Omul a asteptat pe cineva vreo 15 minute, timp in care s-a apucat de conversat.

"A trecut si Craciunul, si Anul Nou... Va trece si Pastele... Si tot asa, de sute si mii de ani... Trece timpul... Si nu-ntelegem nimic din lumea asta, stim atat de putine, nu ne lasa Dumnezeu sa cunoastem mai mult... Ce stim? Cum sta marea in matca ei, daca Pamantul se-nvarteste? Am fost asta vara la mare si ma intrebam... Si cata apa e pe Pamant... O imensitate... Si pamantul pe care calcam... Din ce-i facut? Cum a aparut el? De ce nu ne spune stiinta? Ce stiinta e asta? Facem automobile, vorbim la telefon, mergem pe sosele, prin aer, pe apa... Asta e stiinta? De ce nu inventeaza o masinarie sa-i dau furaje, apa, sa apesi pe-un buton si sa dea lapte? Ca sa nu mai muncim atat... Pentru ce muncim atat? Sau o masinarie cu doua butoane, sa bagi in ea mancare si apa si sa scoti carne macra daca apesi pe-un buton si sa apesi pe alt buton ca sa scoti carnati... Asta ar fi stiinta..."

L-am lamurit cum e cu Irakul, a fost de acord cu faptul ca americanii-s niste porci si-apoi am avut parte de liniste si de-un peisaj frumos de Bucovina.

5 comentarii:

Rozalia spunea...

Nenea asta de care zici mi se pare ruda cu fetita aia din reclama Dr. Otker cu "De cand s-a apucat tata de gatit?" si intrebarile ei ilare.

Cristian Predoi spunea...

dai numai peste dobitoci

moldovan, student la FSS spunea...

N-a incercat sa te pipaie? Nu ti-a oferit o partida de sex oral? Unii au patit-o

puisorul cufurit spunea...

Rozalia: Omul era filosof. :D

Cristi: De ce-l numesti dobitoc? Era un om normal, doar ca avea deschidere catre metafizic. :))

Moldovan, student la FSS: Si aia care au patit-o, au acceptat partida? :))

moldovan, student la FSS spunea...

ei au zis ca nu, dar...
:D