vineri, 16 octombrie 2009

Unsafe sex is a mass murder

Cand un om are idei, atunci are idei. Sa fie bine sa nu fie rau, cum zic.

Genial.

12 comentarii:

YukiAme spunea...

nu mi se pare reusita, chiar deloc. In conditiile in care unii neaga Holocaustul, cand inca ne e etat de greu sa intelegem ce s-a intamplat atunci, cand inca ne punem intrebari de genul ' cum a fost posibil asa ceva', sa asociezi figura lui Adolf Hitler cu o astfel de reclama, fie ea si pentru o cazua buna, mi se pare sa banalizezi raul si sa amesteci doua chestii care n-au nici legatura una cu alta.

puisorul cufurit spunea...

Yuki: E un punct de vedere, dar nu sunt de acord.

In primul rand, reclama a vrut sa atraga atentia intr-un mod original si socant. A fost originala si a socat, deci si-a indeplinit scopul. Nu cred ca si-a propus sa banalizeze raul, dimpotriva! Unsafe sex IS a mass murder si ucide prin diferitele boli mult mai mult decat a ucis Hitler. Statistic vorbind.

In al doilea rand, unii neaga Holocaustul din ratiuni politice, asa cum ceilalti, din aceleasi motive, au facut din recunoasterea Holocaustului o politica internationala. Stalin si-al sau mirific comunism au fost mai eficienti decat Hitler, cu toate acestea se vb prea putin despre "realizarile" lor. Si-n ultimii ani s-au petrecut prin lume atrocitati inimaginabile comise direct sau indirect de cei care recunosc cu smerenie Holocaustul si-l arata pe Hitler cu degetul, cand mult mai bine ar fi sa-si retraga frumusel trupele de pe unde si le-au imprastiat, in loc sa tina momente de reculegere prin Israel.

Rozalia spunea...

doamne, ce m-am speriat cand i-am vazut mutra lu' hitler!!
btw, e difuzata reclama pe undeva? ca-i destul de...interesanta :P

puisorul cufurit spunea...

Emily Rose: Din cate stiu, e difuzata doar in Germania, dar dupa ora 21.

YukiAme spunea...

"A fost originala si a socat, deci si-a indeplinit scopul.'--da, din punctul asta de vedere seamana exact cu prima reclama la ziarul ' Ziarul', aia in care un cuplu face sex si noi nu azuim decat cum zbaiar tipa si vedem cum se misca patul.
dar in rest, nu vad nicio legatura: unsafe sex e facut din inconstienta, legaturile de genul acesta sunt superficiale, de genul one night stand, si nu stia sa te gandesti prea mult la ce faci, pentru ca adca o faci iti dai seama si ca trebuie sa te protejezi. Hitler n-a fost nicio clipa inconstoent, stia perfect ce face, totul a fost premeditat. Din cazua asta reclama nu tine.

puisorul cufurit spunea...

Yuki: Eu nu inteleg cum nu vezi tu legatura. Adica, Hitler WAS a mass murderer and unsafe sex IS a mass murder. Evident ca e una simbolica, dar asa-s reclamele, multe dintre ele isi propun sa creeze o legatura simbolica intre ceea ce infatiseaza si "produsul" promovat. Daca s-ar ancora toate in realitate, am avea o lume a advertisingului teribil de plictisitoare.

Ideea era sa socheze, tocmai ca sa scada numarul inconstientilor care nu se gandesc prea mult la ce fac. Unsafe sex e facut din inconstienta, corect (si Hitler a fost constient, iarasi e corect), insa daca tu, inconstientul, il vezi intr-un spot pe Hitler cum se agita frenetic deasupra unei dudui, poate iti mai piere inconstienta si te gandesti de doua ori inainte sa te-apuci. Caci de bolile cu transmitere sexuala se poate crapa.

YukiAme spunea...

in virtutea a ceea ce spui tu Iisus ar putea sa faca reclama la prezervative, adica orice e bun atata vreme cat socheaza. Insa anumite chestii nu se pupa si basta, iar asocierea dintre Hitler si o astfel de reclama e una dintre ele. Nu exista niciun fel de legatura dintre ele in afara de aceea ca e socant; si condusul imprudent ucide, si fumatul ucide, si alcooloul ucide si toate se fac din aceeasi inconstienta. daca tu ai vedea un afis pe drum: ' Condu prudent, Iisis te iubeste' ai zice "ok, si?!", si ti-ai vedea mai departe de condusul tau asa cum ai chef. Asa si reclama asta, wtf, Hitelr?! si gata, in urmatoarea data cand te arzi cu o tipa/ tip pe care abia il/ o cunosti, nu o sa stai sa te gandesti ' stia ma, ca nu e bine, am vazut reclama cu Hitler' pentru ca intre cele doua nu exista legatura reala, ci una fortata.

puisorul cufurit spunea...

Yuki: Ma retrag din "disputa", dar raman la parerea mea si propun continuarea la bere. ;;)

YukiAme spunea...

asta voiam sa zic si eu, ramanem amandoi ferm pe pozitiile noastra, argumentele tale nu ajung la mine, argumentele mele nu ajung la tine, dar in mod sigur se intalnesc la bere :)

puisorul cufurit spunea...

Yuki: Cand argumentele mele vor ajunge la tine. :P

YukiAme spunea...

:)))ma indoiesc :D

Pit spunea...

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ride_with_hitler.jpg