sâmbătă, 25 iulie 2009

Frustrari provinciale

M-au enervat intotdeauna ideile preconcepute pe care le au bucurestenii despre "provinciali". Multi dintre (ne)fericitii locuitori ai capitalei se cred niste semizei atunci cand au de-a face cu niste ciumpalaci (ca mine) care au crescut in alta parte si-apoi s-au hotarat sa vina in jungla de beton cu diferite treburi.

Unul dintre semizei - o olteanca parvenita care si-a parasit satul, lasandu-si familia sa batatoreasca, in continuare, pamantul de pe jos din "camera de oaspeti" - ii cerea scuze mamei, intr-o buna zi, pentru faptul ca ilustrul ei fiu este ocupat (ca o buda), are prietenii lui din liceu si nu are timp sa se ocupe de mine. Sa nu ma supar, bla bla bla. Nu s-a gandit nicio clipa c-as putea fi eu cel care n-are timp sa-l smulga pe fi-su din fata WOW-ului si sa-i mai arate Bucurestiul in care s-a nascut el, acel posesor de diploma de sedentar.

X-uleasca, o alta parvenita de pe undeva de pe langa Iasi, provenind din acele sate in care casele sunt construite din chirpici si sunt vopsite cu albastru deschis, slobozea pe gura niste ineptii:

- Sper ca, dupa un an, te-ai adaptat in Bucuresti. Viata aici e complicata. Nu e asa de simplu sa te descurci, asa cum era la Radauti. Daca ai vreodata vreo problema, apeleaza la mine (un blowjob se poate?...). Si stiu ca voi, acolo, vorbiti rar. Bucurestenii vorbesc mai repede. Tu intelegi ce spun bucurestenii?...

- Din pacate, da. Am crescut in aceeasi comuna cu Laura Lavric care, Doamne, de-abia scoate o vorba...Ia sa vedem, bucurestenii la apel! Pricepeti tot?

Iertati-mi aroganta.

9 comentarii:

adizzy spunea...

auci asta doare..cel putin ultima parte...chiar a zis asa adica...wtf..nu si-a dat seama ca jigneste? mitici astia!!de parca ei sunt miezul..era o poza(nu o gasesc :( ) unde arata bantul ca fiind fruntea si bucurestiul undeva pe la mijlocul corpului asa un cap de...%#$# da scuze acuma sunt si eu frustrata de ce rea a fost tanti aia..

ani spunea...

Din cate stiu, ardelenii sunt cei cu vorba molcoma, iar specimenul moldovean e cel iute la glas si manie, dar neeeeee ce stiu eu ...

puisorul cufurit spunea...

Adizzy: Doare. Dar doare prostia ei. Eh, si banatenii au aroganta lor... :P Vreti sa-ti zic eu cine-i fruntea? Bucovina!!! :P

Ani: Ce stii tu... Oricum, bucovinenii sunt iuti la glas, la manie si au si palma grea. Iar femeile sunt gospodine. Suntem poporul ales. Cred ca Moise pe noi a vrut sa ne salveze din robie, sa ne scoata de sub stapanirea romaneasca. Doar ca si-a gresit epoca. Si cred ca taica-meu (alias Moise) si cu marele profet s-au intersectat pe traseu, au baut si-au pornit unul pe drumul celuilalt.

adizzy spunea...

bucovina...a fost sub aceasi aripa ca si banatul ..(istoric) asa ca banatul si bucovina se aseamana- frati-...dar totusi nu cred ca un banatean ar zice la fel...chiar daca avem aroganta noastra(e doar mandrie :D )

Rozalia spunea...

Nu stiu ce sa-ti zic... Nu sunt nici bucuresteanca de fel si nici parvenita, parol. Dar esti amuzant. Ce te framanta prostia lor? Lasa-i sa creada ce vor. Tu ridica in continuare in slavi Bucovina, poate ne convingi si pe restu de credinta ta :P

puisorul cufurit spunea...

Adizzy: Mie mi-au placut intotdeauna Timisorenii. De exemplu, un singur om s-a oferit, la un moment, dat sa-mi dea din mancarea lui, pe tren, desi mai avea de mers 13 ore si riscand sa ramana fara ea. Era un banatean. L-am refuzat, da-i sunt, in continuare, recunoscator. Cand aud vorbindu-se despre Timisoara, ma gandesc la omul ala.

Rozy: Eu nu vreau sa va conving de credinta mea. E atat de autentica, incat n-are nevoie de suportul bucurestenilor. :P

Rozalia spunea...

Ntz ntz ntz, nu vorbeam din punctul de vedere al unei bucurestence :P
Desi ma consider una. Insa cred cu tarie ca ma ridic deasupra acelor specimene...nu?! :P

puisorul cufurit spunea...

Rozy: Hm. Sa zicem. :P

Rozalia spunea...

Of, nu ma oftic... nu ma oftic... :))