marți, 16 iunie 2009

Veni, vidi, futere!

Momentan, se contureaza doua curente de opinie vizavi de criza economica.

Unul dintre ele este purtat pe bratele intelectului de acei cretinei, saraci cu duhul, care cred ca-ncepem sa ne revenim. Pentru c-au citit ei in stele, pipi, bobi, carti de tarot sau in visele nocturne si umede pe care le au in fiecare noapte. Iar cand vine vorba de umezeala, cica inseamna belsug.

Al doilea curent s-a cristalizat in jurul conceptiei conform careia o sa ne ia dracu. Si tot ce-a fost pana acum n-a reprezentat decat un preludiu gingas, plin de afectiune, intr-o partida de amor in care criza fute tot ce prinde (precum cerbul politicos in celebrul banc care-a facut istorie in cultura postbelica romaneasca), iar noi incasam la 90 de grade, intorsi cu fata-n jos.

S-a apucat Ba Sexu sa ne spuna noua, oilor pe care le pastoreste behaind pe terase, ca suntem in re-ce-siu-ne. Si ca e naspa. Si toti chititii anti-basescieni au prins a-l injura cu spor, ca vezi-doamne, noi stiam iar el nu face decat sa sublinieze evidenta.

Ori eu nu cred ca multi dintre confratii nostri au realizat ce se intampla pe planeta! Chiar in zilele trecute mi-au spus cel putin trei oameni ca suntem pe drumul cel bun, ca terminam pe plus anul asta, ca sunt semne de revenire, ca gata, dom'le, ce atata vrajba, criza e pe moarte, hai s-aruncam bulgarele de pamant peste sicriul raposatei!...

Romania Libera citeaza din niste specialisti (acele entitati bizare si necunoscute) care spun ca "in cel mai bun caz, Romania va intra pe plus la sfarsitul anului 2010. In cel mai rau caz, fiind printre cele mai vulnerabile economii din zona, va intra in colaps alaturi de Letonia."

Liviu Voinea, analist economic: "S-a dovedit ca ceea ce spuneau autoritatile, ca am fi intrat deja in recesiune si ca in luna aprilie am inceput deja sa ne revenim, a fost fals. Situatia merge spre rau si nu-si va reveni nici in trimestrul urmator, nici la toamna". "Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei pe 2009 ar putea fi cu 10% mai mic decat cel din 2008." "Economia Romaniei isi va reveni cu un trimestru mai tarziu dupa ce vor iesi din criza tari precum Germania, Italia, Franta, principalii nostri parteneri de afaceri."

De afaceri???

Cristian Sima, brocker: "La toamna va fi foarte rau. Mult mai rau."

Ei, na!!!

Bogdan Baltazar, consultant financiar: "Trimestrul 3 din 2009 va fi ultimul de scadere efectiva, apoi cred si sper ca trimestrul 4 va marca o revenire foarte usoara, pe la 0,5% din PIB."

Ma-ndoiesc. Ca sa-i fac crizei munca mai usoara.

Cumparati-va conserve de Sardinella Gibbosa, de pate Bucegi, cumparati-va cateva cofraje de oua si ungeti-le cu untura ca sa tina mai mult, bagati in voi pana crapati ca sa adunati osanza, nu mai faceti sport ca sa aveti de unde slabi cand o sa va crape stomacul de foame si asteptati.

Este sfatul meu pentru viitorii tovarasi de suferinta.

Niciun comentariu: