joi, 4 iunie 2009

Topul arogantei

Exista niste categorii de oameni fata de care manifest o mare reticenta. Pentru ca ma enerveaza oamenii aroganti.

In primul rand, nu suport politistii. Si nu ma refer la cadrele superioare. Ci la tablagii. Marea lor majoritate sunt niste imputiti, niste specimene infecte, rumegatoare, si sunt intr-atat de prosti, incat am putea juca, fara nicio problema, curling pe creierul lor. Si, fiind atat de prosti, li se pare ca sunt niste mari scule pe bascule si ca aroganta pe care o manifesta nu este decat o auto-recunoastere a propriilor valori. Cacat.

In al doilea rand, am o mare reticenta fata de doctori. Iti da unul un diagnostic. Care sunt sansele sa te trimita si la un alt doctor ca sa fie sigur ca ce-a slobozit el pe gura este adevarat? Va spun eu: minime. Unii dintre ei (destul de multi) sunt niste aroganti infecti care nu vor decat sa te umileasca si care te trateaza de parca ai fi retardatul planetei si n-ai putea sa intelegi de vorba buna faptul ca esti bolnav si ca s-ar putea sa te ia dracu pe ici pe colo.

Si este incredibil cum se manifesta solidaritatea de breasla la ei. Am auzit cel putin un doctor si cativa studenti cum ii luau apararea lu' Ciomu, stiti voi, pahidermul ala imputit care a nenorocit viata unui om. Ca de unde stim ce s-a intamplat? Ca e imposibil ca... Ca nu se poate asa ceva... Ca poate a avut omul o ratacire... Normal c-a avut o ratacire!!! Boilor si trogloditilor ce sunteti!!!

Stati, ca nu s-a terminat. Ca-s nervos azi.

Nu in ultimul rand, ma enerveaza arhitectii. Ati avut vreodata de-a face cu ei? Sunt acel gen de oameni care se considera structurile de rezistenta ale civilizatiei. N-au inteles ca fiecare meserie este importanta in felul ei. Fara politisti, devine anarhie si creierele lor de frustrati n-ar mai putea crea (crea??? ce??? hidoseniile care ne inconjoara prin orasul asta si pentru care au dat ei cu stampila???). Fara doctori, ar muri pe capete in chinuri. Fara inginerii constructori (pe care-i dispretuiesc) s-ar narui constructia in capul locatarului.

Si cand scriu toate aceste lucruri, ma refer mai ales la arhitectii barbati. Si chiar si la o mare parte dintre studentii de sex masculin (ca studentele parca-s din alt aluat). Este incredibil cum da aroganta-n ei inca din anii de inceput ai facultatii.

Cand vorbeste un arhitect, da impresia ca el cunoaste toate ascunzisurile si misterele omenirii, toate acele lucruri care le sunt ascunse muritorilor de rand. Fiecare fraza este cumpanita si destinata sa apartina posteritatii. Si au prostul obicei sa vorbeasca mult fara sa spuna nimic. O lalaie intr-una, aberand si facand afirmatii de genul "Iarna nu-i ca vara".

Au nasul pe sus. Pot fi morocanosi (e optional). Cand ii intrebi la ce facultate sunt, iti vor raspunde, plini de emfaza: "La facultatea de arhitectura!". "A, la facultatea de manuitori de teuri cu veleitati artistice?". Eh, aici deja te antipatizeaza. Din fericire. Pentru ca e singura ta sansa de a nu fi martorul prelegerilor, comentariilor si criticilor la adresa fiecarei cladiri pe langa care treceti.

Aceasta este perceptia mea. Si chiar a multor studenti de la arhitectura. Bizar.

Iar daca vine vreun dobitoc si-mi zice "cunosc eu un politist de treaba, un doctor simpatic sau un arhitect modest si capabil sa slobozeasca vorbe de la nivelul unui om de rand", ii dau cu ceva in cap. Normal ca exista si politisti de treaba, si doctori simpatici si astfel de arhitecti. Eu insumi cunosc destui. Si am chiar si buni prieteni printre ei. Mai ales printre politisti.

Iar daca vine vreunul si-mi baga pe gat cliseul ala cu "sa nu generalizam", ii recomand calduros sa se dea cu capul de pereti. Pentru ca n-am scris pe nicaieri faptul ca TOTI sunt asa si pe dincolo. M-am referit intotdeauna la MULTI dintre ei. Asta asa, ca am darul anticiparii.

2 comentarii:

Raka spunea...

As mai adauga la lista ta si anumite categorii de functionari publici :) Gen casieri de cec, postarite, soferi de autobuz pe transportu-n comun si alte atfel de specimene care s-au nascut cu 2 perechi de coaie, ori au pus pe parcursu' istoriei coada la pruna si gaurra-n Bake Rolls :))

adizzy spunea...

hmm poti adauga listei si secretarele mai ales cele din scoli/licee/facultati...parca sunt tzicnite nu stiu ce au, sa nu cumva sa le deranjezi cu toate ca sunt in programu de lucru cu studentii ca e vai de tine, tre sa te prezinti umil in fata lor de parca ele sunt za boss cand defapt din bani nostrii traiesc si pt a ne ajuta sunt puse acolo...:(