miercuri, 3 iunie 2009

Operatiunea "Black Town Down"

Pe-aici, prin orasul asta batut de soarta, a trecut furtuna. Motiv pentru toate pitipoancele de companie ca sa apara pe sticla sub forma de prompterite-reporterite si sa se agite frenetic pentru ca un copacel a cazut pe-un Matizuţ si i-a spart parbrizuţul.

Eu stateam frumusel in casa, cand de-odata n-am mai stat asa frumusel. Ci-am sarit (in sus) pentru c-am avut impresia ca cineva mi-a dat o bucata-n creier. A tunat fulgerator si-a fulgerat tunator. Ca-s metaforic azi.

Si s-a pornit potopul. Si ma intrebam cata lipsa de instinct de conservare ar trebui sa ai, daca tot te-a prins furtuna pe-afara, ca sa mai faci vreun pas prin ploaia asta, in loc sa te bagi dracului sub o taraba, dupa vreun chiosc, intr-o scara de bloc sau mai stiu eu unde. Eh, am aflat. Vazand femeile cum alergau prin ploaie. Foarte multe femei, clampanind cu tocurile-n balti, si niciun barbat. Probabil pentru ca barbatii au intotdeauna posibilitatea refugierii in barurile infecte de cartier.

Furtuna vuia, fulgerele luminau magnificele blocuri, cainii latrau a pustiu, pisicile blocului schiorlaiau de zor iar alarmele masinilor s-au apucat sa cante...

Eu am iesit boem la geam, gandindu-ma la maretia naturii, la forta ei nimicitoare si la nevolnicia fiintei umane si-am primit o rafala-n mecla. Aveam dreptate.

Acum e liniste. De-aceea ma intreb: cine naiba (si ce naiba?) taie cu drujba la ora asta, la mine-n cartier?... E unu jumate. Noaptea.

4 comentarii:

Yuki spunea...

ha, noi eram in bucatarie la tigara. cand a inceput sa bata vantul am inchis geamul, ne-am luat matza in brate si am plecat pe canapea in sufragerie :)

puisorul cufurit spunea...

Yuki: Ferice de voi. :)) Mi-ar fi placut si mie sa am in casa un suflet pe care sa-l protejez. :P

Raka spunea...

Eu m-am amuzat ferice si precoce cand am vazut ca pica semnalu' la tot ce transmitea din Bucureti :))

Acum vreo 10 ani cand a fost la Timisoara vijelie asemanatoare, nu s-a sinchisit nimeni sa faca un coverage, deloc... Si acum, cum bate o leaca vantu' mai zdravan pe mitici, cum vai vezi-Doamne vine pitipoanca TV ca impresii de "aualeu, Katrina in Romania" :))

Yuki spunea...

ia-ti o matza :)