miercuri, 17 iunie 2009

Campanii fumate anti-fumat

Daca esti fumator, iti poate trece prin cap sa te lasi de fumat. Si s-ar putea sa nu poti din diferite cauze: dependenta, prostie, lene, o vointa in pioneze sau, cine stie, vreo tendinta inconstienta de a te pedepsi pentru faptul c-ai devenit un impatimit adept al lui Onan si n-ai intors icoanele cu fata la perete.

Pe unele pachete de tigari scrie ca cineva acolo sus te iubeste si ca te poate ajuta sa te lasi de fumat daca suni la numarul de telefon 0800.87.86.73.

Despre asta a scris deontologu'.

Dar daca pui mana pe telefon si suni, s-ar putea sa suferi un soc. Traumatic.

Nu-ti va raspunde Mihaela Radulescu, ci o voce suava de femeie care te va informa, plina de emfaza: "Ne pare rau, apelul dumneavoastra nu poate fi efectuat."

Asa ca, daca ti-ai pus vreodata sperantele intr-un program organizat care te poate ajuta sa-ti pastrezi plamanul intreg, evitand transformarea lui intr-o sita urat mirositoare pentru parazitii interni, poti sa-ti iei adio. Vei muri in chinuri.

Acesta este unul dintre lucrurile care ma revolta, cu adevarat, in tara asta. Aici mi se pare crunta bataia de joc. O resimt in nervii cranieni si-ncepe sa mi se zbata ochiul stang.

Tupeul celor care coordoneaza toate campaniile astea (cu fumatul, cu sesizarea faptelor de coruptie etc.) si care sunt finantate, probabil, din banii nostri, intrece orice masura.

4 comentarii:

fratausheanca spunea...

Salut, puisorule!
Ce mai faci?Nu te-am mai auzit de ceva timp... la fel ca intotdeauna, am citit ce ai scris, dar no comment:)).
Acum folosesc blogul tau drept mijloc de comunicare:)). Ce-ai mai facut? Te mai vedem vara asta prin Bucovina? Daca nu, mai tinem legatura pe mess sau prin intermediul blogului;).
Sa ai grija de tine!
Multa bafta!

Ciprian Deac spunea...

Era de stiu ca ii degeaba campania asta.
Cui crezi ca ii pasa de tine sa te implore sa te lasi de fumat ?
Nimeni, ca asa-i lumea, o doare-n cot, statu face un lucru pa jumatate, o campanie cu un numar de telefon la care raspunde robotu, ca ala, fumatoru , dornic sa renunte la fumat sa vorbeasca cu peretii.
they dont give a shit.

Deme spunea...

Well, probabil că nu se aşteaptă nimeni să chiar sune cineva :)) Aşa că na, criză economică, au scăpat de un salariu...

Viorel spunea...

Cand va veti hotari sa reuntati la “placerea” de a fuma,va asteapta o echipa de sprijin aici :
http://www.stopfumatul.ro/forum/index.php