joi, 28 mai 2009

Impulsuri sexuale

Ca sa-ti montezi in propria locuinta o centrala termica, ai nevoie de mii de hartii, avize, semnaturi, acte doveditoare, trebuie sa stai in cap, sa stai in maini, sa-si doreasca si vecinii sa-ti fie tie cald, trebuie sa ai detenta cand te pisi pe gard, sa nu fie pozitionata nu stiu unde, nu stiu cum, sa stea doar uite-asa, ca altfel e naspa.

Mii de hartii. De acte. De reguli. De oameni de care depinzi.

Si, intotdeauna, cel care te incurca cel mai mult este si cel mai prost dintre ei.

De cand ma stiu, am tot asteptat sa vina cineva si sa-mi rezolve o treaba. Vreun furnizor, vreun montator de triciclete, hamal, zugrav, instalator, specialist, inspector, rahat in ploaie, distribuitor, strangator cu clestele, legator de fire, politist si altele.

Si niciodata, dar NICIODATA! astia nu vin atunci cand spun ca vin. Intotdeauna ajungi sa stai dupa curul analfabetului pana se milostiveste el si-si respecta angajamentul pentru care tu, de altfel, il platesti. Ajunge prostul important, simte asta si se comporta ca atare.

Sper sa nu ma condamne opinia publica de pe palier daca-i rup capul celui pe care (cu greu) il astept SI AZI.

Dupa ce, in prealabil, imi da o semnatura.

2 comentarii:

adizzy spunea...

hei ai mei parinti au incheiat un contract cu una bucata firma care branseaza satul nostru la apa(ceva retea noua, ca cea veche brusc nu e buna si tre bani pe ceva nou, brusc, in fine) si in contract dupa ce e incheiat zice in 10 zile vine si sapa, etc banseaza..si a trecut 1 luna..la toti din jur le-a facut(strazile) noi stam pe colt si suntem one house street da ce conteaza...si inca asteptam , am sunat, vorbit..da..in toamna e vb ca da drumu la reteaua noua..still wait...numa asa ne putem distra pe la tribunale..adica e contract si e scump...

puisorul cufurit spunea...

Adizzy: Ah, ai pomenit de tribunale... Sa n-aud de tribunale. Dreptatea ti-o faci singur. Am fost chiar si-n sali de judecata si-am avut ocazia sa-mi fac o parere. A participa la un proces (mai ales ca reclamant sau ca inculpat) e unul dintre cele mai hidoase momente ale vietii. Iti raman in memorie. Nici refularea nu functioneaza.