joi, 9 aprilie 2009

Test de preacurvie

Am primit ieri o chestie la iesirea din metrou. Un tip bland si plapand (cred ca era un sectant, caci numai astia sunt mereu cuprinsi de-o frenezie demna de Ciutacu) mi-a inmanat o hartiuta care seamana c-o bancnota, al carei sens nu l-am prins intr-o prima faza, ci abia atunci cand m-am hotarat sa lecturez ceea ce scria pe spate cu litere foarte mici.

"O intrebare de un milion de euro: Vei merge tu in rai? Iata un test rapid: Ai spus vreodata o minciuna? Ai furat vreodata ceva ori ai folosit numele lui Dumnezeu in desert? Domnul Iisus a spus: "Orisicine se uita la o femeie, ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui." Ai preacurvit in inima ta? Vei fi vinovat in ziua Judecatii? Te rog, pocaieste-te (intoarce-te din pacat) astazi si crede in Domnul iisus si Dumnezeu iti va da viata vesnica. Apoi citeste Biblia zilnic si implineste ce scrie acolo."

Acu', sa ma inflamez si sa demolez ideile din text, facand sau nu misto si apeland sau nu la o logica elementara, ar fi ca si cum m-as apuca sa analizez care sunt influentele conceptiilor filosofice privind constrangerea omului de a-si alege destinul din operele lui Kierkegaard, proiectate in discursul lui Becali.

Niciun comentariu: