joi, 9 aprilie 2009

Satul arde si baba se piaptana

Observ ca presa nu s-a saturat, inca, de Becali. "Gandul" are preocupari bizare, prezentandu-ne, pe prima pagina, primul interviu cu Becali de cand acesta se afla dupa gratii. Sigur ca stirea are target-ul ei, dar cand consideri ca "esti" un ziar cu pretentii, te uiti si tu, de exemplu, peste granita si faci senzatie pe baza de basarabeni. Ca "se vinde".

Ce aflam nou din interviul cu Becali?

1. Becali comunica neincetat cu Dumnezeu si i-a parat pe judecatori, care vor fi judecati de instanta divina, fara doar si poate, de indata ce se va ivi ocazia.

2. In puscarie, Becali reflecteaza.

3. E cuprins de accente mistice.

4. Doarme, mananca si mediteaza la propria mantuire.

5. Nu mai joaca table.

6. Va rog sa nu-l suspectati pe Gigi de egoism si de faptul ca s-ar gandi doar la propria mantuire, caci, iata, duce acivitati misionare, incarcate de credinta si noblete: propovaduieste colegilor de celula trairea crestina, punandu-i sa citeasca din Biblie.

(Asta e dementiala, imaginati-va, ba-ba-bai baieti, puneti mana pa biblie, bai, ca dumne-zeeeeeeu va va judeca!)

7. Iar colegii lui de celula, cei care constituie target-ul operei sale de misionar, sunt: Floricel Achim (stiti voi, spionul ala teribil), Iulian (traficant de droguri), si Ferenţ (traficant de tigari).

Nu e genial???

Si asta in timp ce-n Republica Moldova exista niste tineri furiosi, speriati, increzatori intr-o cauza nobila sau satui de dictatura comunista si care, iesindu-si din minti (unii separat, altii fiind niste rotite ale unor legi psihologice de necontestat si care tin de psihologia maselor), se-apuca sa se comporte, fiecare in parte, precum Gavroche, Ana Ipatescu si Ecaterina Teodoroiu la un loc (in momentele lor de maxima glorie).

Si care, in curand (daca procesul n-a inceput deja) vor da cu mufa, in cel mai violent mod cu putinta, de realitatea cruda in care se balacesc. Vor fi arestati, batuti sau chiar torturati, inchisi pentru ani buni, vor fi umiliti si li se va arata, pe viu, modul in care sfarsesc revolutionarii care vor sa rastoarne dictaturi atunci cand Europa si SUA au altele pe cap.

Ma bucur cand vad ca exista peste Prut oameni care au curajul de a face ceva concret impotriva dictaturii si a comunistilor de la putere. Chiar daca, in acest moment, actiunile lor sunt sortite esecului din diverse cauze dintre cele mai cinice. Si-mi pare teribil de rau pentru cei care vor suferi de pe urma revoltelor, si cu atat mai mult pentru cei care si-o vor lua rau de tot si vor servi (din partea comunistilor) ca exemplu tuturor doritorilor de revolutii sau, pur si simplu, tuturor contestatarilor regimului comunist din Republica Moldova.

Niciun comentariu: