miercuri, 1 aprilie 2009

Responsabilitate romaneasca

Romanii au o problema cu modul in care compun verbele in vorbirea de zi cu zi.

Aparatul s-a f*tut, farfuria s-a spart, masina s-a stricat, mancarea s-a terminat, s-a facut mizerie.

Adica aparatul a intretinut de unul singur relatii sexuale cu cine stie ce entitate, farfuria s-a enervat si s-a hotarat sa se tranteasca singura de ciment, masina s-a suparat pe sofer si s-a gandit sa-si ucida o parte din motor, mancarea s-a mancat singura, pe ea insasi, iar noi am ramas flamanzi si, nu in ultimul rand, mizeria s-a hotarat sa se imprastie nitel prin casa, dandu-ne noua de furca mai mult decat era cazul.

Pentru ca noi nu avem nimic de-a face cu asta. Toate se petrec singure. Noi suntem niste victime ale universului. Ale complotului stelar. Si cand ceva se intampla pur si simplu, noi nefiind vinovati, nu ne simtim nici macar tentati sa invatam din greseli. Pentru ca noi n-am gresit. Farfuria s-a spart...

Sau, daca ne gandim bine, avem o tendinta clara catre neasumarea responsabilitatilor. Si emanam aceasta tendinta prin fiecare por al pielii noastre cu tenta din ce in ce mai tuciurie.

4 comentarii:

ARIPI DE FLUTURE spunea...

foarte bine punctat

adizzy spunea...

da ai dreptate..eu ma amuz foarte tare cand aud unele injuraturi in combinatie cu anumite obiecte genu "tuti galeata"...greu de crezut ca va si putea sau chiar vrea...;)

nimeni spunea...

in lipsa de ocupatzie (vezidoamne ai shi tu sesiune) te apuci sa scrii tot felul de prostii!

Iulian Jacota

puisorul cufurit spunea...

Nimeni: Bun "nume de cod"... Nimeni... Ai auzit de fenomenul psihic numit "proiectie"? Si inca ceva: oare cum se face ca te-ai apucat tu sa comentezi la un post care se refera la responsabilitate? Nimic nu e intamplator... Ah... era sa uit: nu te mai intrebuinta lasand commenturi, caci haterii nu ma impresioneaza si exista multi ciumpalaci carora nu le accept comentariile pe blogul asta. Sunt cu totii invitati sa-si gaseasca un alt loc de joaca cu puta-n nisip. Cacofonie intentionata.