marți, 4 noiembrie 2008

Sa moara dusmanii mei...

...n-am masina, n-am femei.

Ziarele scriu tot mai des despre romanii care lucrau in strainatate si care au ajuns someri pe-acolo, mai ales datorita loviturii pe care a suferit-o piata imobiliara in respectivele tari.

Si se mira ei, jurnalistii, de faptul ca unii prefera sa ramana in Spania sau Italia, chiar daca nu mai au de lucru, decat sa se intoarca acasa.

Se pare ca jurnalistii nu cunosc indeajuns "tipologia umana" a celor care s-au dus la lucru peste hotare.

Sa vedem: cine-s "capsunarii"?

Cred ca majoritatea "capsunarilor" (nu toti! sa nu va inflamati degeaba) sunt oameni fara studii superioare, cei mai multi fiind absolventi de liceu. O mare parte dintre ei sunt ca individul ala cu a sa celebra clima bizonica, incredibil, incredibil, dar ce se-ntampla, Audi A seiz.

Cum sa se intoarca astia in Romania, recunoscand in fata vecinilor si dusmanilor ca s-au cam tepuit in ultima vreme, ca nu mai au lovele de spart la discoteca din deal, ca nu mai au bani sa inchirieze o masina cu numar "de la Italia" pe care s-o buseasca in primul copac?

Cum sa recunoasca ei ca au ajuns la fel de sarantoci si far' de valoare precum cei pe care-i dispretuiesc de zor in fiecare fatidica luna august in care vin si intoxica tara cu freza lor cu burlan in frunte, cu manelele lor si cu aroganta lor grohaitoare care-mi face greata?

Nu, fratilor. Ei prefera sa stea acolo si sa moara de foame, dar acasa, cu imbarligata lor coada-ntre picioare si burlanul din frunte plecat, n-o sa-i vedeti in veci. Si nu e mare tragedie daca-i vedeti voi. Dar dusmanii...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Bravo!!!!Asa e