miercuri, 8 octombrie 2008

Ţoapelor din lumea-ntreagă

Zilele trecute, un amic mi-a povestit o chestie, drept urmare eu imi pun urmatoarea intrebare: oare de ce se mira unele femei atunci cand li se fac avansuri (intr-un mod plin de bun simt, de altfel), mai ales atunci cand se imbraca provocator?

Dupa cum spunea Mavrodin ("Nunta in cer" de Eliade), "femeia ne invita intotdeauna s-o privim asa cum vrea ea". Acelasi personaj afirma in continuare ca "pe o femeie care-si subliniaza contururile obscene nu o poti privi altfel decat obscen".

Trecand peste noutatea aflarii faptului ca femeile au, printre altele, si contururi obscene (???), retinem ideea si nuantele, asigurandu-va ca n-am ales sa citez din Eliade pentru ca e el Eliade si da bine, ci pur si simplu pentru ca rezonez cu cele afirmate de dumnealui in cartulia sa (destul de interesanta, de altfel).

Femeia care vine la serviciu cu un decolteu mai adanc decat Groapa Marianelor si cu o fusta scurta de i se vad ţâţele pe dedesubt vrea, in mod sigur si mai mult sau mai putin constient, sa placa in special barbatilor. Iar o astfel de femeie careia i se fac, la un moment dat, avansuri iar ea sare in sus si se plange in dreapta si-n stanga ca s-a petrecut un lucru oribil si ca barbatii-s niste porci, nu poate fi decat o ţoapa.