marți, 2 septembrie 2008

Podul de piatra (inca nu) s-a daramat

S-ar dori un post despre traseul Giumalau-Rarau, s-ar dori un post despre frumoasa Viena. Dar lipsesc fotografiile. Inca. Insa va promit ca o sa va povestesc lucruri interesante atunci cand vor sosi.

De asemenea, s-ar dori un post despre carti. Carti bune. Dar nu...

Va fi doar un scurt post despre cum inteleg austriecii sa-si faca datoria...

Nu, nu este un post despre Viena sau minunata excursie intreprinsa acolo. E un post despre un pod din Bucovina. Un pod peste o apa. Nu conteaza care si cum, sa nu ne pierdem in detalii inutile, conteaza, insa, urmatoarele:

Intr-una din zile, primaria satului de care apartine podul, sat bucovinean, desigur, caci ce alta regiune a mai fost blagoslovitî cu o ţâră di influienţî germanî, primeste o ţândulicî de la statul austriac prin care este anuntata ca podul construit de dumnealor acum o suta de ani a implinit (fireste!) o suta de ani, prin urmare el (statul austriac, se pare) nu mai garanteaza pentru siguranta traficului pe respectivul pod.

Prin urmare:

1. Acum o suta de ani, oamenii aia erau in stare sa construiasca poduri menite sa reziste cel putin o suta de ani. Noi nu suntem in stare, acum, sa construim poduri menite sa reziste macar zece ani.

2. Scrupulozitatea germana nu se dezminte.

3. Sunt curios daca ramasitele lui vor putea deveni obiectiv turistic peste doua mii de ani, uzand de exemplul binecunoscutului pod peste Dunare construit de nenea Apolodor (de pe undeva de prin Damasc), caci nu-mi imaginez ca cineva va avea atata rusine incat sa puna osul sa renoveze podul, vreodata in viata lui, fie si printr-o directiva data altora mai mici, podul avand, prin urmare, toate sansele sa devina vestigiu.

4. Pariez ca podul ne va mai sluji o suta de ani.

2 comentarii:

Lyna spunea...

... speechless :|

Yuki spunea...

una la mana : welcome back
doua la mana: It’s good to see you again
nice stories :)