marți, 29 iulie 2008

Unde-ai fost tu, mielule?

Pe coclauri, domnule.

Mă aflu pentru câteva zile în Bucureştii noştri caniculari întru eternitate şi profit de situaţia favorabilă ce-mi conferă acces la net pentru a posta câteva rânduri.

Dacă există cineva pe planeta asta care se întreabă de ce am dispărut din minunata noastră blogosferă sau pe unde am umblat, să afle, aşadar, că n-am stat degeaba. Şi pentru că drumeţului îi şade bine cu drumul, m-am hotărât să fac în aşa fel încât să-mi şadă bine.

Am trecut prin boemul târg al Ieşilor, prin minunata Bucovină, recent scăldată în ape tulburi cu izul defrişării, Maramureşul mi-a făcut cu ochiul, la braţ cu Pietrosul Rodnei, Sighişoara e şi nu e cum a fost, iar Sibiul m-a lăsat cu gura căscată.

Foarte pe scurt. Pe lung, voi reveni, sunt multe de spus, iar eu mi-s obosit.

Dar şi uimit. Umblând prin ţară în căutarea frumuseţilor patriei, am aflat un kg de ştiri înfricoşătoare, printre care s-au numărat cele în care patria Ieţcului a fost scăldată de ape, râul Suceava în care am învăţat să înot a avut, la un moment dat, debitul Dunării într-o zi obişnuită, iar căsuţa mea de la ţară, niciodată atinsă de ape, de această dată a făcut pluta şi s-a adăpat cu nesaţ din apa tulbure a Sucevei, unită cu 'jdemii de pâraie, motiv pentru nea Băse să-şi scoată fesul la înaintare şi să se afunde în noroi, laolaltă cu foştii mei bravi consăteni. Case evacuate, oameni pe drumuri, plânsete sfâşietoare, doar satanele codrului îşi râd în barbă, indivizii care-şi construiesc vile cu mâinile mânjite de sângele verde.

Potopul trecu peste moşioara mea, fostă frumoasă iar acum mâloasă, şi apele se retraseră de-acolo unde nu mai fuseseră niciodată. Nea B. poate să-şi coboare electrocasnicele de pe dulap, să lase praful să se reaşeze şi să pună mâna pe lopată, că-i jale.

Sper să ne recitim mâine. Somn uşor.

4 comentarii:

Andreea spunea...

Iii, s-a-ntors, iii!
Sa ne citim cu bine :)
Welcome back!

dana spunea...

Din "epopeea" "Inregimentatii si stihiile"- ai zice ca e omenesc,responsabil sa li se enerveze[inregimentatilor]simturile, gandurile, actiunile.Da..nu!..ei pot sa seduca doar o vaca cu niste fan fraged[de un'l-or mai lua si pe asta prin partile napastuite].Dupa cum vad eu lucrurile..astia poarta alt hram..altceva le rascoleste mintea:"da ce racnet cavernos ma strica la stomac si ma sileste sa ma angajez in rezolvarea problemei..e de procurat Furazolidonu',de dat de-a dura pe gat si de dezlantuit infernul".Sa se zbata-n chinuri vesnice dupa merit.Departe de mine sa fac haz de necaz aici.Inregimentatii mustesc de indolenta,ineptie si incompetenta..n-o sa stau sa ma dovedeasca..fac uz de ostilitate.

Tomata cu scufita spunea...

in timp ce tu ai bantuit prin tara, eu ti-am vizitat orasul adoptiv. imi pare tare rau ca nu ne-am intalnit, dar am promis ca mai vin pe la voi. Sper sa dau cu ochisorii de pletele tale.
Iar despre casuta ta de la tara, imi pare asa de rau. Nici nu pot sa imi imaginez ce as simti daca as vedea-o pe a mea scaldata in mal si in ape tulburi. :(

puisorul cufurit spunea...

andreea: mersi mult!!!

dana: bine zis, Dana. Mersi mult pt comment!

Tomata: nici eu n-am vazut-o pe-a mea, ca umblam prin tara in timp ce altii inotau. Iar in legatura cu orasul adoptiv, sper sa fiu si eu pe-aici cand vei veni data viitoare. Cine stie, poate ne vedem si noi la o bere/suc/vodca/alte bazaconii...