luni, 7 iulie 2008

Pentru vamaioţi

Mulţumăsc Nălu, adică tuturor celor care rezonează cu mine în demersul meu de a regula dobitocii buni de gură care nu-şi asumă responsabilitatea faptelor lor, şi să vă povestesc, dară, cum fu prin Vamă, foarte pe scurt şi-ntre două numere, căci dobitocii de care vă vorbeam se dovedesc a fi în continuare extrem de rezistenţi. Începe să mă doară pe mine obiectul muncii, căci ei n-au şi nu vor avea niciodată nici pe dracu'.

1. Vizavi de Gulag e un WC public în care o tanti, când nu e vizitată de nişte masculi feroce de 50 +, doarme. S-o treziţi uşor, e de treabă. După ce vă faceţi marile nevoi care costă un leu, să-i spuneţi "săru'mâna" şi-o să vă răspundă "la revedere", stabilindu-se astfel, între voi şi ea, o relaţie solidă, bazată pe câcat.

2. Aproape de locul în care ne-am instalat noi corturile, exista şi există un bar şi o terasă simpatică foc, mai ales datorită oamenilor care se ocupă de ea. La un moment dat, savuram eu o cafea împreună cu bunul meu amic, dar iată că unul din băieţii care se ocupă de mândra terasă ne roagă să-l scuzăm, trage, pe rând, toate obloanele barului, ne mai roaga o dată să-l scuzăm şi ne spune că vin băieţii de la OPC, alea alea, şi trebuie să-nchidă, o să deschidem mai pe seară, "după ce pleacă ăştia". După care munca era în toi, toate vasele erau spălate, butoaiele curăţate, apa curgea în jeturi, mizeria era aruncată cu multă sârguinţă.

3. În aceeaşi fermecătoare locaţie lucra o fermecătoare domniţă a cărei ultimă zi de lucru a fost ultima noastră zi de habitat în Vamă, şi acest fapt (mă refer la ea) a fost cauzat de bătaia pe care i-a aplicat-o colegului de muncă ce a intrat la patru noaptea peste ea în bar, beat criţă, încercând să pună muzica la maxim.

4. De la aceeaşi mândră şi simpatică terasă am fost martorul turnării unui videoclip. Un ciumpalac dădea din mâini în faţă la Hand, mereu în acelaşi stil (sunt prea dobitoci ca să divesifice vreodată ceva), filmat de un alt ciumpalac implicat în prestigiosul proiect, numai că, iată, o babă în ţâţele goale se îndreaptă vertiginos spre cadru, iată că intră în cadru şi trece impasibil, iată că mândrul cameraman îl opreşte pe mândrul artist din cântările lui de două versuri, iată că baba trece şi rotiţa reporneşte cu o rimă şi trei gesturi, trăiască arta!

5. Bineînţeles, stăteam la aceeaşi terasă unde berea are alt gust, parcă mai sublim, unde cafeaua e bestială şi unde barmanii sunt simpatici, şi deodată văd un personaj aparte, trecând pe drum. Era un om gras cu spume, c-un prosop pe cap şi-n curul gol, pe-o biciletă. Ar fi avut cu adevărat farmec dacă l-aţi fi văzut cu ochii voştri.

6. Şi, da! s-a deschis "Hand", punctul de plecare e târgul Ieşilor (să nu rataţi închisorile din Hand-ul din Iaşi, sunt bestiale!), cele două barmaniţe sunt frumoase foc, pun cea mai bună muzică din Vamă (sper sa-şi dea cu firma-n cap cât mai târziu), construcţia e interesantă, nepărându-mi-se deloc kitchioasă iar la WC veţi găsi, cu siguranţă, anunţul următor (mânuţa fiind emblema locaţiei):

7. Vremea a fost bună, apa calduţă, fetele frumoase, somnul sănătos şi mâncarea delicioasă.

5 comentarii:

Lyna spunea...

geniala romania asta.

richie spunea...

Multam Puisorule. Abia astept sa ajung acolo. Mai 3 saptamani :)

alexandra spunea...

tare. dar ma apuca groaza la gandul ca iar va fi plina vama de bucuresteni fitosi.

NEURO spunea...

in uichend vreau sa bag si io o vama.
foarte fain

un boem spunea...

pacat ca nu ne-am vazut la o bere totusi, astrele au fost bizare. suntem reveniti in mandra capitala, urmeaza sa ne povestim propriile aventuri in curand, momentan incerc sa-mi amintesc sa tastez.