miercuri, 18 iunie 2008

Next time

Nu cred c-ar fi multe lucruri de comentat în privinţa meciului de aseară. În principiu, olandezii au fost nişte băieţi extraordinar de finuţi, au jucat cu multe rezerve, până şi pe van der Saar l-a ţinut van Basten pe bancă.

În prima repriză, s-au făcut că ratează, s-au făcut că nu văd mingea, s-au făcut că-s furioşi când o dau pe lângă, s-au făcut că protestează la unele decizii ale arbitrului, s-au făcut că aşa joacă ei, s-au făcut că-s rigizi în apărare, s-au făcut că ratează monumental în situaţii de unu la unu.

Dar nu se mai putea. Ar fi fost ruşine să insiste chiar şi-n repriza a doua, prea li s-ar fi dus buhul. Pentru că Piţurcă, chiar şi în delăsarea olandezilor care numai nu se dădeau la o parte din faţa alor noştri (acu' asta e, olandezii erau obligaţi de regulament să trimită, totuşi, 11 jucători în teren), a aplicat aceeaşi tactică defensivă, cu pressing aproape inexistent, în condiţiile în care noi trebuia să marcăm şi în condiţiile în care olandezii au făcut tot ce putea face o echipă mare pentru ca ceilalţi să marcheze. Doar invitaţii scrise la gol, cu zorzoane roz pe margine, nu ne-au făcut.

Că dacă ar fi făcut, în mod sigur ar fi sunat aşa: "Stimaţi jucători români, echipa Olandei vă invită să marcaţi un gol în poarta cutare. Vă rugam, aşadar, să binevoiţi a face un dribling de jalon, căci noi o sa ne prefacem că ne mişcam greu, iar portarul se va preface c-o scapă. Pentru asta, însă, va trebui să încercaţi să nu şutaţi mingea direct în el. Vă mulţumim pentru înţelegere!"

Nu sunt un mare specialist, însă aseară, la nivel tactic, românii au jucat penibil.

Cu toate acestea, sunt mândru, chiar foarte mândru, de cum ne-am comportat, per total, la CE. Jucătorii au reuşit mai mult decât s-ar fi aşteptat oricine, au făcut tot ce-au putut ei. Iar galeria, jos pălăria.

Şi-acum, sper să-ngropăm subiectul CE. Voi reveni poate cu lucruri mai interesante.

Un comentariu:

fratausheanca spunea...

Am vazut meciurile Romaniei din CE... nah, nu ma pricep, deci ma abtin de la comentarii. Tot ce pot spune este ca nu o sa ajunga niciodata la valoarea Olandei, never ever, sau a oricarei alte echipe calificate. I'm sorry!

Si uite primul pas pe care l-am facut in realizarea "operei" cu profii din liceu:D.
http://kinky-gigolo.hi5.com
Asta e proful meu de romana care e rockerash de felul sau(pe bune) si uite in ce hal l-am adus. :))). Colegii mi-au zis ca nu-s tare intrega la cap, dar nah, asta stiam si eu:))).