luni, 12 mai 2008

Preocupări bizare

Într-o lume în care toţi semenii mei au preocupări dintre cele mai bizare, eu nu pot să fac nicidecum excepţie şi mă voi profila şi eu pe aspectele cel puţin ciudate şi "ne-aliniate" ale existenţei noastre.

Astfel, mă gândeam eu într-o bună zi la alegerile locale care ne pasc şi pe care le vom paşte cu un spor net superior Bisisicăi lui Niculae, o oaie care n-avea stare, rebelă şi neintrată-n turmă, spre deosebire de noi care nu-i semănăm decât în modul de furajare şi în circumvoluţiile profilate pe consum şi evacuare.

Si gândindu-mă precum "Gânditorul" la aspectele abisale mai sus amintite, inclusiv la candidaţi, mi-au trecut prin mintea mea de Bisisică o serie întreagă de înjurături. Care mai de care. Să vedem. Atenţie la neatenţie, post cu înjurături nerecomandat minorilor şi persoanelor pedante şi cu principii alese. Io-s mai de cartier. Vorba lui Badea, nu mă trag din Merovingieni.

Să-ncercăm să le explicăm pe cele mai uzuale.

Du-te-n p***a mă-tii. Adică tu, candidatule, mai bine nu te năşteai şi ne scuteai pe noi de prezenţa ta puhavă, şunculoasă sau cu alură de Oscar Schindler (ca băiatul ăla de la PSD). Numai că, vedeţi voi, vorba lui Andrei Gheorghe într-un articol (minune!) mai reuşit de-al său, "fiecare popor are Oscar Schindler-ul pe care îl merită". Citat aproximativ.

Du-te-n morţii mă-tii. Adică tu, candidatule, ai face bine să urmezi calea pe care strămoşii tăi din partea mamei au urmat-o la rândul lor, adică să mori dracului, să te văd "Six Feet Under" pentru liniştea mea sufletească, pentru ca soarele să răsară şi pe strada mea.

'te-n cur pe mă-ta. Înjurăturile în care se petrec lucruri murdare pe diferite mame sunt specifice sudului, oricum, ideea e că tu, candidatu-le (atenţie, Videanu!), eşti invitat să stai capră (n-am înţeles niciodată de ce nu oaie, vacă, iapă, scroafă, pisică sau iepuroaică, deoarece mari diferenţe în act nu prea există), eu să mă comport ca Winnetou călare pe căluţul său şi să te călăresc pe tine cu spor, dar nu oriunde! Ci pe mama ta. De ce pe mama ta, n-aş putea să spun, dar înjurătura e un dat, prin urmare o folosim ca atare. Poate e voyeuristă. Mama ta adică.

Există un arsenal întreg de înjurături cu sfinţi, biserică, zei şi dumnezei, dar nu am starea necesară şi nici într-atât de pornit nu sunt, astfel încât să-i oripilez pe proaspăt spovediţii cu ocazia Paştelui.

Mai sunt înjurături asemănătoare cu schiuri şi cruci, cu o mâncare delicioasă (dacă are şi bomboane) numită colivă, toate făcând trimitere cu succes la ideea de mamă care merită pedepsită pentru faptul că i-a plăcut zbenguiala în urma căreia ai ieşit tu, un nesimţit care minte pe faţă milioane de oameni şi pe care abia aşteaptă să-i prade într-un stil nici măcar mare, ci de drumul mare.

Mai sunt, de asemenea, şi înjurăturile referitoare la propria mea persoană şi la mămica ta, înjurături cu profunde conotaţii sexuale şi care implică acte ce merită să se petreacă doar sub privirile tale sfioase şi puhave în care îţi joacă lumini stranii provenind de la felinarul pe care-l ţii c-o mână tremurândă de teama de a-l scăpa şi-a lua foc paiele din hambarul de la mă-ta de-acasă, minunata locaţie în care se petrece acţiunea.

Şi multe, multe altele. Sunt o enciclopedie, păcat că n-am timp de adâncimile aspectului.

Later edit: Mai e una ciudată rău, "'te-n moaş'ta pe gheaţă". De ce tocmai în moaşă-sa? E o trimitere în originile originilor? Că motivul pentru care acţiunea se petrece pe gheaţă e lesne de pătruns: ca să alunece mai bine.

6 comentarii:

Simona spunea...

din simplu motiv ca scrii (bine) pe un blog intrii in categoria aia! >:P

puisorul cufurit spunea...

Ah... :((

Anonim spunea...

Interesant articol.
Adevarul este ca lumea este scarbita de politica si este pe buna dreptate.
Dar meriti o urecheala zdravana pentru injuraturi. Este clar ca nu ai fost urecheat in ultimul timp.
Succes!

BlindGirl spunea...

bine ca nu le-ai studiat si pe alea cu cruci si biserici ca la noi la SV canditati grasi cu cate o cruce din aia mare la gat au aparut in loc de program la intrarea in biserici si vor sa zica ca ar fi "independenti" :)) ( si cu functie de PR -nu public relations ci preot..)

Lyna spunea...

:)) genial ... eu am rezonat cu iepuroaica .

puisorul cufurit spunea...

Anonim: Sunt un obraznic si jumatate, recunosc. Multumesc!

Blindgirl: Da, pentru ca Bucovina e un taram arhaic, pe alocuri cu iz medieval si nu tocmai pe unde-ar trebui.

Lyna: Mai Lyna mai, ce ne spui tu acolo? Of of of, vezi c-atata asteapta toti aia cu mintea setata pe prostii. :)) Ce ma fac eu cu tine? :))