duminică, 23 martie 2008

Întrebări întrebătoare

"Dacă vrei să afli ce părere are Dumnezeu despre bani, nu trebuie decât să te uiţi la cei cărora îi dă." (Dorothy Parker) (?)

În postul acesta voi pune câteva întrebări.

1. Pentru ce continuă să strângă bani unii oameni care au deja o avere colosală de zeci de milioane de euro?

Să luăm o sumă oarecare: 100 mil E. Cu banii ăştia trăiesc din belşug zece generaţii după tine fără să fie nevoie să mişte un deget. Dar tu nu te mulţumeşti cu atât, tu eşti nefericit deşi ai putea fi cel mai fericit om din lume. Tu vrei tot mai mulţi bani şi eşti din ce în ce mai frământat în preocuparea ta de a-i înmulţi. Pentru că eşti nebun, meseria ta e acumularea nevrotică de bani.

Când stai cu picioarele-n noroi, nu poţi filosofa. Nu-ţi arde de aspectele intelectuale ale vieţii când chiria e mare, când întreţinerea bate la uşă lună de lună şi când tu porţi o jumătate de an aceeaşi pereche de pantaloni.

Pe vremea lui Eminescu, mergea. Acum lucrurile s-au mai schimbat şi ca să supravieţuieşti e nevoie de mai mult.

Doar dacă eşti un mare artist şi ai un gât extrem de lung care-ţi permite să dai cu fruntea-n stele.

Banul ar trebui să te ajute să nu mai ai nicio tangenţă cu noroiul. Să te poarte pe acele cărări unde nu-ţi mai rupi picioarele prin gropi şi de unde poţi admira ceea ce se află în jurul tău.

Însă, dacă eşti atât de preocupat să apuci pe drumul fără gropi încât nu mai priveşti în jur şi rămâi singur singurel pe-un drum neted ca-n palmă, mărginit de peisaje mirifice, dar pe care tu nu le vezi, ai realizat un câcat.

2. Citeam zilele trecute într-un ziar un titlu: "Femeia perfectă: proastă şi săracă".

Ce să faci cu ea???

Să te gâdile între picioare ca să-ţi dea senzaţia că un mascul ca tine nu mai există cât e lumea de mare, să-ţi satisfacă orgoliul de bărbat, să-ţi dea senzaţia că eşti un dumnezeu pentru c-ai scos o proastă din rahatul în care se zbătea? Să ţii pereţilor discursuri şi să te simţi deştept?

De ce ar cauta un bărbat bogat o femeie proastă şi săracă???

3. De ce îşi cumpără oamenii care ies din Bucureşti o dată pe an maşini mari ca nişte tractoare cu motoare de-ţi vine rău numai când te gândeşti la ele? Ca să ce??? Să se dea grande între două semafoare?

"Dacă vrei să afli ce părere are Dumnezeu despre bani, nu trebuie decât să te uiţi la cei cărora îi dă."

4 comentarii:

Andreea spunea...

"De ce îşi cumpără oamenii care ies din Bucureşti o dată pe an maşini mari ca nişte tractoare cu motoare de-ţi vine rău numai când te gândeşti la ele?" - ca sa arate ca le-a dat Dumnezeu bani.

aikisan spunea...

1. Banul se strange singur de la anumite sume in sus. In plus, puterea corupe. Oricum n-avem de unde stii cum am fi noi in situatia respectiva.

2. Daca ai citit in Cosmo sau in Pshihologia.. iti raspund cu "ca s-o dresez cum vreau eu", citat din mai mult colegi de blogosfera.

3. Ba, bucurestenii e smecheri, da?!

Puisorule.. cam frustrat si invidios pe tema asta, a?! :)

puisorul cufurit spunea...

Aikisan: Enorm de frustrat. Cand stau pe plaja in Vama Veche, cand dau din cap pe acorduri de Metallica sau cand impart aceeasi bucata de salam cu un prieten, imi doresc nespus de mult sa fiu Becali, Copos sau Dragan.

Andreea: Sunt profund impresionat de banii lor. :))

Lyna spunea...

;;) foarte bun post