vineri, 14 martie 2008

Despre băşcălie şi taxe de tot râsul

Socot că una e o emisiune de divertisment şi alta e o emisiune de băşcălie. De exemplu, acele emisiuni gen "camera ascunsă" sunt de divertisment până la un punct. Până în acel punct în care tu, ca păcălit, mai ai puţin şi dai ortul de spaimă, de indignare sau de nervi.

O emisiune de băşcălie ar fi cea în care tu, cetăţeanul, te sui într-un taxi şi realizatorii emisiunii au grijă să te facă să regreţi c-ai apărut pe lume.

Exemplu: taximetristul ia de la un nene un pachet cu droguri, e oprit de poliţie pe parcurs şi dă vina pe pasageră.

Şi dacă femeia are cu inima? Dacă ia nu ştiu ce tratament şi nu trebuie sub nicio formă să se streseze? Dacă situaţiile limită îi sunt total contraindicate din punct de vedere medical? Dacă? Ăsta nu mai e umor, asta nu mai e divertisment, ăsta e mişto. E băşcălie. E penibil.

A avut tata un coleg decedat nu cu mult timp în urmă. Şi-l vede într-o zi, după ce respectivul era deja mort de vreo cateva săptămâni, la emisiunea asta cu taximetriştii. Săracul (actualmente mort, fost viu) era luat la mişto de-i săreau capacele. Ăsta e un caz particular, dar ilustrează foarte bine ceea ce vreau eu să vă comunic în postul de astăzi... Au şi nuanţele rostul lor.

Să lăsăm, cel puţin deocamdată, acest subiect deoparte. Căci ţin musai să vă spun ceva ce-am aflat de prin Caţavencu.

În supermarketuri, la preţul de producător al produselor se adaugă următoarele. Două puncte.

1. procent din cifra de afaceri lunară, pentru lansarea comenzii şi vânzarea produselor;
2. alocare spaţiu produse în raft, pentru aigurare de reclamă, între 10 şi 70% din preţul final al produsului;
3. serviciu de vânzare garantată;
4. serviciu gestionare gamă - pentru listarea de noi produse şi asigurarea la raft în permaneţă a produselor livrate;
5. taxa pentru prezentarea furnizorului şi a produselor acestuia la sucursalele din Europa ale supermarket-ului respectiv;
6. taxa de deschidere magazine - este o sumă fixă ce se achită după deschiderea unui nou magazin;
7. taxa de remodelare - pentru reamenajarea magazinelor existente;
8. taxa de listare;
9. taxa angajat.

O să urmeze:
1. taxa pe vântul pe care-l dă clientul în interiorul supermarket-ului;
2. taxa pe râgâituri;
3. taxa pentru delectarea bărbatului la vederea picioarelor frumoase ale fetelor de la degustări;
4. taxa pentru trainingul în domeniul politeţii al vânzătoarelor ;
5. taxa pe mătreaţa pe care-o laşi pe jos;
6. taxa pe mă-sa curului papucilor mă-sii.

Later edit: Mă car pentru vreo două zile cu treburi în Bucovina. Ne recitim pe la o luni, cel târziu marţi. Multă baftă la scris şi la citit!

5 comentarii:

Lyna spunea...

:| aoleu ... glumele astea sunt chiar stupide ... mai e o porcarie pe otv :> in care un retardat ii suna pe unii si face mishto de ei si aia cred ca e adevarat si recunosc tot in direct si uite asa mai divorteaza unii ... etc etc ... si faza cu taxele 8-| ... annoying ;;)

deepsil3nc3 spunea...

buey, acesta :) te asteptamonos la un suc de hamei si prin Long Champs, ca tot in Bucovina se afla :))
hev fan

BlindGirl spunea...

doar ca ultimele, alea spuse de tine acolo se vor aplica si clientilor, adica noua. Ca si taxa pe mobil si internet...

Simona spunea...

de-aia nu ma uit eu la tv :D

Festivalul Body Mind Spirit spunea...

Draga Prietene,Poate ca ti-ai inceput calatoria prin meditatie…..sau prin explorarea traditiilor religioase orientale…. Sau prin investigarea tratamentelor homeopatice….sau poate ca pur si simplu ai hotarat sa reevaluezi ce ti se pare important.Atunci cand incerci sa gasesti un echilibru in viata ta, poti sa iti alegi singur calea. Nu exista o cale absolut corecta prin care sa-ti cultivi intraga fiinta : spiritul, gandirea si corpul.Si, precum probabil stii, in prezent exista mai multe resurse la dispozitie pentru un stil de viata echilibrat, complet decat ai gasit vreodata in trecut. Dar cum anume le poti controla ? Cum poti separa sarlataniile si remediile de scurta durata de cele reale, cu rezultate pe termen lung ?La Body Mind Spirit Festival vei gasi acele solutii pe care le cauti pentru a-ti lumina calea: aboneaza-te chiar astazi la newsletterul Festivalului si vei primi ultimele noutati, in mod gratuit !Body Mind Spirit Festival este dedicat oferirii unei palete largi de produse si servicii pe care le-am considerat informative, utile, instructive, inaltatoare.www.bodymindspiritfestival.ro