luni, 31 martie 2008

"Cafeneaua"

Teatru. Superb. De excepţie.

Am mers astăzi la teatru. "Cafeneaua" de Sam Bobrik şi Ron Clark.

Cu Dana Dogaru, Emilia Popescu şi genialul Horaţiu Mălăele. Nişte actori extrordinari care au jucat pe măsura renumelui de care se bucură, mai ales Horaţiu Mălăele care m-a lăsat pur şi simplu cu gura căscată.

Nu sunt un specialist în teatru, ba chiar dimpotrivă. Mare lucru nu pot să vă spun. Decât că mi-a plăcut enorm, am râs cu hohote deşi situaţiile interpretate erau nu doar comice, ci şi tragice. Un tragi-comic extrem de reuşit.

E un spectacol despre viaţă, despre visuri şi idealuri, despre ideea de singurătate şi nerealizare, despre lupta cu sorţii potrivnici şi despre împăcare. Un spectacol în care tragicul e evidenţiat într-un mod extraordinar iar comicul reuşeşte să facă sala să răsune în hohotele de râs ale spectatorilor.

Mai multe nu doresc să vă spun. La aşa un spectacol, orice vorbe venite din partea mea n-ar face decât să-i ştirbească din farmec...

La ieşire am dat nas în nas cu Florin Piersic. Însă nu asta m-a frapat în cel mai plăcut mod cu putinţă. Ci faptul ca, aflându-se umăr la umăr cu Ani (mă rog, e o diferenţă de gabarit fizic pe-acolo), s-a dat la o parte şi-a lăsat-o, simplu, zâmbitor şi politicos, să iasă prima. M-am oprit, i-am zâmbit aşteptând să iasă şi el, mi-a întors zâmbetul cu multă naturaleţe şi mi-a spus, simplu, "să trăiţi". Fără ironie, nu "să trăieşti", nu "mersi". "Să trăiţi", mie, un mucos. El, un actor genial, un OM de mare clasă. Ceea ce îmi întăreşte convingerea că un om, cu cât este mai valoros, cu atât se comportă mai simplu, mă refer însă la acea simplitate nobilă şi care iţi inspiră cel mai profund respect.

Să trăiţi, domnule Florin Piersic.

Iar în încheiere, vă anunţ că, în principiu, blogul îşi ia din nou o pauză. Şi aşa aveam constant sentimentul că nu mai am lucruri interesante de comunicat, ca atare cheful meu de a ţine blogul o luase razna pe coclauri. Maine merg la Iaşi la miclowan. Mă aşteaptă Clubul Presei, Kaze (cu frumoasa lui chelneriţă), Taverna şi, cine ştie, multe alte locuri. Iar o să fiu dizzy (mă rog, ăsta e un eufemism) trei sau patru zile. :D

2 comentarii:

Simona spunea...

pfffffffff
nu le da bani!! zi nu! zi nu! nu le da bani! - si mai stiam replici da momentan nu mi le aduc aminte!
d c pleci? fara mine? :((
daca pleci vreau sa vin cu tine
daca pleci ia-ma si pe mine...

miclowan spunea...

nu mai stiu nimik de chelnerita din Kaze, a disparut in neant :(