marți, 22 ianuarie 2008

Trafic greu

Acu... Tocmai am privit pe geam şi-am văzut că botul maşinii mele este ciuntit. Asta nu e de mirare, am comis-o iar înainte să merg în vacanţa de Crăciun, nu ştiu dacă vă mai amintiţi articolele cu poliţaii, cu asigurarea, mă rog, uite ăsta.

Păi, ca o completare, pentru că unii prieteni m-au întrebat ce s-a mai întâmplat până la urmă, aflaţi, dragii mei, că m-am mai prezentat o dată la poliţia din Otopeni şi cel care mi-a eliberat hârtia de care aveam nevoie (după a treia încercare) şi pe care trebuiau să mi-o elibereze din prima, a fost acelaşi poliţai care mi-a spus să revin sâmbătă pentru că distinsul său coleg incult şi nespălat e in libere. Am revenit sâmbătă, nespălatul era în ditamai concediul (c-a muncit mult pentru siguranţa cetăţeanului, merita şi el, era ostenit de la atâta stat cu picioarele pe masă) şi mi-a zis "Fie, hai că-ţi scriu eu ce-ai nevoie".

Căci, dacă nu dai şpagă, reuşeşti din a treia încercare.

Oricum, sunt un fel de campion la accidente uşoare pe termen scurt. Aproximativ. Nu mă îndoiesc că există şi copii mai prost crescuţi şi mai indisciplinaţi decât mine.

Prima oară când am avut contact cu o altă maşină din interiorul maşinii pe care o conduceam a fost în prima oră de conducere la şcoala de şoferi. Mi-a arătat instructorul manevrele, cum schimbi vitezele, care-i şmenul cu frâna, acceleraţia şi ambreiajul şi, cum a văzut dumnealui că nu-s chiar tută şi pricep repejor, a zis "Tu ai mai condus, ia intră-n trafic", "N-am mai condus, dom' Mircea", "Hai mă, nu te cred, intră-n trafic, te descurci".

Am intrat în trafic. Am mers noi aşa, tâgâdâm, tâgâdâm, tocmai ninsese, se făcuse polei, un bou iese dintr-o parcare fără să se-asigure, pun frână şi mă duc sanie fix în el. A stat săracul dom' Mircea la poliţie la constatare pâna la 12 noaptea, eu m-am dus frumuşel acasă de pe la şase. Oricum, un om ca Mircea ăsta mai rar o să întâlniţi, discutam cu el orice, nu s-a enervat absolut niciodată, claxonam gagici, îmi dădea lecţii de viaţă, ce mai, tot tacâmul.

A doua oară a fost din vina mea. Ieşeam din parcare din faţa blocului, spaţiul era strâmt, venea o dubă mare, am crezut că-ncap printre dubă şi o altă maşina parcată (mă grăbeam să ajung la un curs, auzi motiv) şi n-am încăput, că ăla a frânat exact cand nu trebuia să frâneze şi i-am chinuit puţin partea din spate. Dacă nu frâna, ne corelam bine şi ieşeam şi eu, dar na... Nu se conduce după principiul "dacă". A ieşit ceartă, ăla o făcea pe agresivul, a apărut şi tata, m-am infoiat de-acum, că fără taică-tău tre să fii nebun să te-mpingi într-unul cu un cap mai mare decât tine şi cu douăzeci de cm mai lat.

A treia oară am făcut manevre. În plină şosea, prin faţa cimitirului Sfânta Vineri, parcă (sesizaţi ironia?). Trei benzi pe sens nu mi-au ajuns. Am întors pe linie continua, că de, şoseaua era liberă, poliţaii erau în concediu, n-am reuşit să întorc până să ajung în bordura trotuarului de pe celălalt sens, am dat înapoi de pe banda 1 până pe banda 2, am observat că un nene care mergea pe banda 1 a încetinit şi-am crezut că mă lasă pe mine, regele şoselelor, să pornesc pe banda lui. Şi nu m-a lăsat. Îi ţin minte faţa terifiată când l-am pupat c-un bot de maşină, se uita la mine cu ochii boldiţi.

Nu ne-am certat, a fost băieţaş, la poliţie tipul a povestit cum s-a petrecut, dar, fiind prieten c-un poliţai, şi-au zis amândoi să nu mă chinuie, ca urmare am făcut o declaraţie care îmi mai tăia din vină, de, amenda mai mică aşa ca pentr-un student, doar trei puncte penalizare... La sfârşit am avut o lipsă de prezenţă de spirit colosală, pe lângă mulţumiri c-a fost băiat bun, i-am urat "o seară plăcută". Cred că abia atunci era să facă o criză la ficat.

A patra oară am pus frână, polei, am alunecat in fundul unui tractor, tanc, Jeep, mă rog, nu ţin minte marca aşa că pot să-i spun cum vreau. Şi-am scris articolul la care am făcut trimitere mai sus.

Cam atât. Voi cum staţi la capitolul "porcării în trafic"?

10 comentarii:

andrei spunea...

eu tocmai ce am facut 2 ani de carnet si nici un "eveniment" rutier... still, urasc traficul...

Lyna spunea...

:)) viata in romania

Tomata cu scufita spunea...

Stiu ca poate n-ar trebui sa rad, da' .... =)))))))))) Scuze, nu m-am putut abtine. :P Am si eu vreo 2-3 peripetii, da' le zic la mine peste vreo cateva zile. Na bine, hai sa iti zic si tie ca intr-o dimineata pe la 4 m-au pus sa suflu in fiola, altadata m-au prins fara talon si mi-au scris avertisment ca n-aveam centrua (da' aveam), si mai o data am incercat sa parchez masina intre 4 stalpi, nu prea mi-a reusit. :D

YukiAme spunea...

n-am carnet, am picat de 5 ori, prima oara cu pila, da' de, am intrat pe contrasens, ultima oara ma uitam la o bluza intr-o vitrina si era sa intru in ala din fata mea;
n-am stiut niciodata care-i ambreiajul si accelream in curbe; niaba stie de ce:D

puisorul cufurit spunea...

Andrei: Nici nu-ti doresc. Si nici nu prea ai cum sa creezi evenimente rutiere daca stai cu ochii deschisi si-ti vezi d etreaba ta de sofer. :))

Lyna: Ne ocupa tot timpul? :))

Tomata: Pai asteptam postul cu nerabdare. Sunt curios cum o comit altii. :))

Yukiame: Am eu o teorie cu femeile la volan, dar e misogina si ii recunosc invaliditatea. :))

miclowan spunea...

ah, am mers la dreapta ta, depun marturie esti un sofer foarte bun. nu mi-ar fi frica sa urc iar in bolidul tau.

puisorul cufurit spunea...

Mersi, Gabi. Sunt flatat. :)) Nu-i asa ca v-am pacalit pe toti si-am parut o persoana responsabila?

Simona spunea...

:)) in 6 luni de cand am carnet am condus vre-o....3 kilometrii...in schimb prin scoala era sa produc niste unele :P
ma intreb d c nu ma lasa ai mei sa conduc :-?

Omu' legii spunea...

ce pot sa-ti spun puisorule cufurit? am 2 ani de carnet cu un condus zi de zi si fara nici un accident. am ajuns la concluzia ca pentru a nu fi implicat in astfel de evenimente nedorite - uff vb ca un gabor de la televizor - trebuie sa ai grija in primul rand la acceleratie, sa nu ai "pantofii grei", sa nu bruschezi comenzile si, si ,siiii...sa pastrezi distanta fatza de moaca din fatza si, si, siiii atentie, mare atentie la schimbarea directiei de mers, adicatelea sa te asiguri temeinic ca nu trece batmobilu' cu 10 warp. in rest echestie de noroc, sau cum ar spune tot romanul...de bulan! Succes !

puisorul cufurit spunea...

Simona: Ai timp s afaci gafe toata viata. Eu zic sa nu te grabesti. Oricum, mersul pe jos sau cu RATB-ul costa mai putin. :))

Omu' legii: Nu e vorba ca n-as sti regulile de circulatie, ca n-as fi atent in general, ca as apasa nu stiu cum pe pedale. :)) La mine tampenia se manifesta prin faptul ca, mergand nu stiu cate luni fara nicio problema, incep sa cred ca la volanul masinii sunt invincibil, interpretez diferite situatii ca fiind favorabile nu stiu carei manevre, cand de fapt nu sunt. :)) De-acum cred ca mi-ajunge. Deci nu-s invincibil.