vineri, 11 ianuarie 2008

Oamenii spun lucruri trăsnite

Cu dureri de cap şi curăţând kiwi, îmi fac datoria autoimpusă de blogger şi postez.

Voi renunţa, cel puţin pentru moment, la tematica "popi şi Biserică" şi voi trece la lucruri puţin mai relaxante şi mai puţin solicitante.

"Ce materii vă plac vouă?", ne întreabă un profesor nou la o materie nouă. O duduie (şi termenul de "duduie" se potriveşte perfect cu personajul, puteţi să puneţi accentul şi pe primul "u", şi pe al doilea, că tot vi s-ar părea adecvat dacă l-aţi cunoaşte) işi expune aderenţele culturale şi materiale, referindu-ne, bineînţeles, la materie: "Mie îmi place psihologia, hi hi hi", "Da? Ia spune-mi tu ceva din psihologie, ce ţi-a plăcut ţie mai mult...". Pauză. ... ... ... Pauză.

Duduia e, în prezent, cadru didactic.

Ce ne spune asta despre sistemul de învăţământ românesc? E... Când dai şpagă ca să ocupi un post, mai contează că ai în cap, în loc de creier, tărâţe?... Da, duduie, ştiu din sursă sigură cum ai ocupat postul şi da, doamna directoare, ştiu din sursă sigură despre cum se ocupă la dumneata în şcoală posturile de câţiva anişori (destul de multişori) încoace. Da' vă doare-n cur, v-aţi tras casă modernă, cu toate utilităţile şi aparatura necesară unei locuinţe care se respectă.

Mami, când o să fiu mare, vreau să mă fac director ca să câştig şi eu tot atâţia bani ca persoNULITATEA şi să mă urc pe-un piedestal (vorba unui copilaş care mi-e drag)!...

Merge un prieten la magazin, "Daţi-mi, vă rog, un pix", "Pentru ce-ţi trebuie pixul?".

Io ştiu? Să şi-l bage-n... buzunar?

E ca şi cum voi, fetelor, aţi cere un vibrator într-un sex shop sau, mă rog, pe unde se mai vând de-astea, pe tarabe-n piaţă, whatever, şi vânzătorul v-ar întreba "Pentru ce-ţi trebuie vibratorul?". Să cânt la el "Mourning Palace" a lu' 'nea Dimmu Borgir.

Sau să mestec în mămăligă.

P.S.: Din "Adevărul" de azi: "Britanicii au găsit o soluţie inedită pentru a reduce emisiile de carbon din atmosferă. Potrivit ediţiei electronice a cotidianului "The Times", consilierii de la Tameside au conceput un lucru greu de imaginat. Ei au venit cu propunerea folosirii căldurii de la arderea morţilor pentru producerea curentului folosit în sistemul de iluminare al cimitirului şi la încălzirea capelelor."

Nu pot decât să încetez cu râsul. Nu de alta, dar o jumătate de oră cred că ajunge. Iată cum ideea cu săpunul din grăsime de evreu sau de minoritar se reeditează sub o formă adecvată secolului douăşunu.

Şi ce, nu e bine? Ce atâtea prejudecăţi? Britanicii ie oameni practici.

Le propun să nu ardă şi capetele, ci să le puna o lună la putrezit şi pe urmă să le răstoarne cu fundu-n sus (admiţând ipoteza că un cap are şi el propriul său fund) şi să facă din cranii ghivece de flori.

Ce glume fac, macabre şi de prost gust.

8 comentarii:

Lyna spunea...

:))) Dumnezeule ! in ce lume traim =))

madlenec spunea...

mai puiule nu ti-e de ajuns cat am vorbim despre oameni si posturi, in special posturi didactice? Iar pixul se poate cumpara si pentru a face balonase din sapun si probabil tanti vanzatoarea vroia sa stie de ce diametru avea nevoie prietenu' matale. In ceea ce priveste vibratoarele....ma abtin ::)))

che spunea...

daca tu crezi ca femeia aia-i idioata inseamna ca ai avut noroc de o clasa plina de genii si profesorii tai au fost zeii predatului si ai gandirii logice. sa mesteci cu vibratoru-n mamaliga, asta mi-a placut.

puisorul cufurit spunea...

Lyna: Nu? :))

Madlenec: Da, cu pixul poti face multe. Probabil avea pixuri speciale pentru balonase, pixuri pentru scris, pixuri pentru bagat in fund, pixuri de scos ochii si pixuri de scobit intre dinti. Trebuia sa stie pentru ce-i trebuie, ca sa stie ce anume sa-i dea. :))

Che: Intr-adevar, se poate spune ca am fost o clasa foarte buna... Fara misto.

Simona spunea...

morbid, macabru...imi place la nebunie cum scrii:)))
la faza q pixu: ce ai dom'ne...poate era interesata vanzatoarea ce vrea sa scrie exact cu el...sau, poate e ceva ireal faptul ca lumea scrie in Romania? :P

puisorul cufurit spunea...

Cred ca e ceva ireal faptul ca cineva scrie in Romania. :)) O sa ajunga nepotii nostri sa fie considerati niste genii pentru ca o sa stie sa scrie de mana. Daca o sa stie.

Simona spunea...

las k ii invatam noi!:)...dak ajungem sa avem si nepoti.
p.s. vorbeste vinul pt mine. slr draq taste. greu le nimeresc

puisorul cufurit spunea...

:)) Ai baut vin fara mine? Rusine...