joi, 13 decembrie 2007

Despre terorism şi încălzirea globală

Iarăşi privesc în jur şi iarăşi îmi sar în ochi lucruri care fac parte din cadrul celor ce obsedează umanitatea. Daca noi românii suntem obsedaţi de Alina Plugaru, de Elodia, de Băsexu şi de fuziunea nu ştiu cui cu nu ştiu cine, umanitatea, în totalitatea şi splendoarea ei, are şi alte obsesii, dar de rang superior.

Obsesii care sunt create, după părerea mea, în mod intenţionat.

Hai s-o comit şi să-mi expun părerea.

Există multe opinii conform cărora războiul este necesar, prin urmare de dorit, fiind principalul stabilizator economic al societăţilor moderne. De asemenea, după cum afirma chiar Marx, nu există nicio cale mai eficientă decât lupta pentru a schimba viaţa locuitorilor planetei.

Întotdeauna este necesar să existe război în societate, pentru ca oamenii să fie mai uşor de controlat. Războiul consumă resursele, abate atenţia de la alte chestiuni care pot deveni incomode. Şi dacă războiul nu există, trebuiesc găsite substitute ale acestuia care să preocupe şi a căror îndeplinire să nu aibă loc prea uşor. Eventual niciodată.

Societatea trebuie terorizată, trebuie menţinută într-o stare de continuă anxietate, trebuie să aibă preocupări, asemeni soldaţilor care nu sunt lăsaţi să gândească prea mult, ca atare sunt puşi să mute lemne de aici acolo şi apoi să le re-mute de acolo aici, să cureţe sine die vesela şi să fie ţinuţi într-o stare de preocupare continuă cu ajutorul unui regulament de foarte multe ori absurd.

Într-o era a tehnologiei, a informaţiei, sunt uşor de creat psihoze la nivel mondial.

Terorismul. Care face cu muuuult mai puţine victime într-o lună în întreaga lume decât circulaţia rutieră dintr-o ţară de mărime medie într-o singură zi. Şi mi-e c-am fost puţin cam indulgent. Şi pentru combaterea terorismului se alocă miliarde de dolari, iar pentru îmbunătăţirea sistemelor de circulaţie rutieră nu se alocă nimic în plus. Pentru că domeniul ăsta nu poate crea psihoze, nu poate isteriza populaţia, nu poate reprezenta un reglator economic şi nu poate canaliza fonduri fără să dea de bănuit.

Trebuie să existe întotdeauna un duşman de o calitate şi dimensiuni credibile, populaţia trebuie să se simtă ameninţată în mod concret pentru ca societatea să-şi menţină coeziunea şi să rămână manipulabilă.

Un lucru pe care tind să-l cred din ce în ce mai puţin este schimbarea climatică provocată de om, situaţie care mi se pare a avea menirea de a teroriza populaţia, deoarece există totuşi posibilitatea ca această schimbare climatică să nu fie decât un fenomen absolut natural şi care (asta este deja o certitudine) se produce la anumite perioade de timp în clima planetei. Se bate toba peste tot cu privire la dezastrele prezente şi cele care vor urma, clima se schimbă în mod natural dar este pusă pe seama antropizării planetei şi a poluării masive, se alocă miliarde de dolari pentru studii, cercetări, măsuri, combatere şi pentru a isteriza populaţia, se crează şi se produc în masă noi tipuri de produse care înainte nu existau şi la achiziţionarea cărora oamenii sunt îndemnaţi sau chiar obligaţi (şi aşa se îmbogăţesc unii).

Existând şi studii conform cărora ceea ce se întâmplă acum în lume este ceva normal şi poluarea la care este supusă planeta nu are un efect atât de negativ după cum se vehiculează. Numai că nu prea auzim noi, muritorii de rând, de aceste studii. Care există.

Marile puteri se inflamează mereu cu privire la genocidurile din lumea a treia. Că oamenii de acolo sunt necivilizaţi, că se omoară între ei, că trebuie să facem ceva. Şi fac ceva. Cei mai mari furnizori ilegali de arme sunt SUA, Marea Britanie, Franţa, China şi Rusia. Care finanţează, de multe ori (şi mă refer la una şi aceeaşi putere) ambele tabere în războaiele din lumea a treia (sau din "ţările care au eşuat", după cum sunt numite mai nou), deoarece populaţia din aceste state trebuie să fie ţinută sub control din orice punct de vedere, chiar şi dpdv numeric.

Şi chiar şi industrial. Marii şmecheri ai planetei au pe mână coloşi industriali. Care işi permit să achiziţioneze câte şmecherii antipoluare, să cotizeze cu nu ştiu cât la toată treaba asta, pe cand pe micii şmecheri, fie ei din ţările dezvoltate, îi arde la buzunare, ca să nu mai vorbim de cei din ţările în curs de dezvoltare.

În plus, fiecare ţară are dreptul să polueze uite-atât (nu ştiu în ce se măsoară şi în funcţie de ce anume, probabil în funcţie de suprafaţă sau număr de locuitori). Când una din ţări nu reuşeşte să polueze uite-atât, işi poate vinde, contra unei sume de bani (nu exagerată) dreptul la poluare, şi cine credeţi că achiziţionează acest drept? Ţările puternic industrializate, tocmai acele ţări din cauza cărora statele ce nu pot să polueze, nu poluează. Pentru că nu sunt lăsate, prin fel de fel de mecanisme şi tertipuri, să aibă industrie. E simplu.

Acum daţi-mi în cap.

Nu înainte însă de a vă spune că ceea ce am afirmat eu mai sus este doar o variantă din două posibile. Există bineînţeles posibilitatea ca planeta să fie într-adevăr în pericol, însă tind să nu dau crezare tuturor informaţiilor care ne invadează creierul şi care provin din mass-media (controlată la nivel mondial, până la urmă, de o mână de oameni care au şi ei interesele lor, cum le avem fiecare pe-ale noastre), prin urmare sunt destul de sceptic cu privire la încălzirea globală şi la problema terorismului. Problemă ce ar putea fi soluţionată, după părerea mea, într-un mod mult mai rapid, şi tot după părerea mea băiatul ăla pe nume Bin Laden nu este prins pentru că nu se doreşte acest lucru chiar din partea celor care se prefac de zor că-l caută.

Pe marginea acestui subiect aş putea să vorbesc mult mai mult, aducând şi alte argumente, însă nu doresc să plictisesc, mai ales când ştiu că oamenii, conform unui studiu, citesc cel mult trei sferturi dintr-o pagina pe internet, după care se plictisesc şi dau frumuşel "exit".

Aşa că vă felicit pe cei care aţi ajuns până aici şi vă urez o seară faină.

4 comentarii:

baghy spunea...

dreptate ai

puisorul cufurit spunea...

Eu sper sa nu ma-nsel...

Anonim spunea...

La aceeasi concluzie am ajuns si eu,multimea este manipulata fara ca ea sa-si dea seama fiind prea preocupata cu rutina zilnica,punand botul la orice li se spune....asa ca ma ai in clubul tau,chiar daca eram acu e oficial.
The Etzc

puisorul cufurit spunea...

Bravo, dom'le Etzc, asa te vreau. Stiam eu ce stiam cand aveam incredere in paranoicul din tine... Mersi pt comment!