luni, 26 noiembrie 2007

Disciplina urbana

Locuim intr-o lume obsedata de reguli, inconjurati de oameni care traiesc "in" reguli, depind de acestea si le fabrica neincetat, reguli formale si informale, reguli logice si reguli ilogice, reguli indragite si reguli detestate, reguli indispensabile si reguli de forma, sau de forma fara fond.

Tot felul de reguli. Iar una din regulile de maxima importanta in societatea moderna este reprezentata de respectarea culorilor semaforului, nu in sensul ridicarii palariei atunci cand dai de ele, ci in sensul "conformarii la semnificatie", e verde, pas alergator, e rosu, mai asteapta.

Regula valabila pentru oameni, caci nu si-a pus nimeni vreodata problema ca ar putea-o respecta si altii decat oamenii. Gresit! Si animalele mai inteligente o respecta.

Intersectia de la Carrefour Grozavesti. Masini turbate, soferi dementi ce-si folosesc mana dreapta mai mult pentru a claxona decat pentru a schimba vitezele, pietoni insirati pe trotuarul ce se afla, raportat la Carrefour, de partea cealalta a Dambovitei, pe diagonala. Insa langa pietoni si printre ei se afla o haita de caini. Vigilenti.

Se face verde, pietonii pornesc, insa "cot la cot" cu ei pornesc si cainii, disciplinati, grabiti, trec podul peste Dambovita pe partea pietonala dar la prima trecere de pietoni au rosu si opresc. Si pietonii si cainii, cu totii aflati intr-o stransa comuniune, traficul demential e cel care-i uneste.

Se face verde, cu totii pornesc deodata, nici cainii si nici oamenii n-au pornit-o primii, insa cainii sunt mai destepti, sau poate ca nu sufera nici unul de vreo vulnerabilitate de personalitate de tip obsesiv-compulsiv, ei scurteaza nitel drumul, se abat de la zebra si se opresc in haita, unul langa altul, la trecerea spre Carrefour dinspre caminele din Regie, la limita cat sa nu fie calcati de masini, si se uita sictiriti in dreapta si-n stanga. Abia acum se aliniaza si oamenii pe langa si printre caini. 1 - 0 pentru cainii urbani.

Se face verde si pornesc cu totii. Fiecare in treaba lui.

Abia astept sa vad cainele cu vesta fosforescenta dirijand traficul in intersectie si cainele sofer. RESPECT!

8 comentarii:

Tomata cu scufita spunea...

Iubiiiiti si caaaaainiiii vagabonzi.... Sunt mai cinstiti (destepti) si uneori mai lorzi... (Da' pentru afirmatia de la miclowan, tot ma supar pe tine).

puisorul cufurit spunea...

Nu-ti inteleg supararea, draga Tomata cu Scufita. :)) Doar n-ai luat in serios afirmatia de la miclowan. Mi-e sa nu patesc ca Badea care a luat in ras ideea de "avion invizibil" si a inceput sa primeasca imediat sms-uri cum ca avionul invizibil e invizibil doar pe radar, ca la sol el se poate vedea. :))

Simona spunea...

pai sa stii k ar fi o inovatie....circulati, circulati:))

Lyna spunea...

:)) .. de-am trai ziua aia :)) .. ca in rest le-am vauzt pe toate ..

Tomata cu scufita spunea...

Bine, te-am iertat. :)

puisorul cufurit spunea...

Multumesc, Tomata... Pfui. Echilibrul meu psihologic s-a rstabilit. :)

ghetZza spunea...

in bucuresti iti tre` 3 maini in masina: una ptr volan, una pentru claxon, si una ptr a`i face lu ala semn de "multzam fain" dak te lasa sa treci,dak nu stai cu mana p maneta d viteze si il injuri :))...
dc gheatZza? ptr k am vrut sa fie ceva simplu. Si dak stau bine sa ma gandesc, referindu`ma la lumea de acum, e chiar o lume de "gheatza", fara sentimente, fara rabdare, si fara zambete..

puisorul cufurit spunea...

Intr-un fel, ai dreptate. Intr-un fel. Pt ca mie, personal, lumea nu mi se pare de gheata... Sau poate sunt eu un norocos ca stiu si altfel de oameni...