joi, 6 septembrie 2007

American dream...

Eu, spre deosebire de alti locuitori ai mandrei noastre tarisoare, nu visez sa ajung in America. Nu ma atrage prin nimic si din niciun punct de vedere. Nici macar d.p.d.v. turistic.

Si asta cu toate ca SUA sunt considerate ca fiind "tara tuturor posibilitatilor". Iar ideea asta prinde, in mintea mea, din ce in ce mai mult contur, mai ales dupa ce am aflat recent (printre multe altele pe care le stiu demult) ca acolo:

- costumele de Superman, pentru mari si mici, poarta cu ele instructiuni care avertizeaza ca nu confera purtatorilor puteri supranaturale. Ma intreb cati or fi incercat sa zboare, aruncandu-se de la balcoane, imbracati in costume de superman, de s-a simtit nevoia acelor instructiuni...

- in multe dintre fast-food-urile din State sunt prezente instructiuni de prim ajutor in caz de inec cu mancare. Va dati seama cati obezi s-or fi inecat cu mancare, incercand sa bage in ei ca batozele...

- daca detii un detector de fum si-i scoti bateriile, o sa-ti apara scris, acolo unde ar trebui sa fie acele baterii, urmatorul mesaj de avertizare (care nu s-ar putea vedea daca bateriile ar fi la locul lor): "WARNING! Battery has been removed". No comment.

O sa ma opresc aici, fara sa intru in alte amanunte, cu relatarea despre stupiditatea superputerii americane, si, pentru detalii de la fata locului (inclusiv in legatura cu mesajul de avertizare al detectorului de fum mai sus amintit), vizitati-l pe Gabi.

4 comentarii:

miclowan spunea...

america e senzațională...după cum îmi spunea și the bulgarian guy...”dacă faci abstracție de numele localităților totul e la fel...aceleași fast-uri, aceleași magazine, aceleași parcuri de distracție, aceleași case tip suburbiale (aș putea să adaug și aceleași detectoare de fum)”

Lyna spunea...

faza cu bateriile o stiam de pe blog-u' lu' Gabi :)) .. Doamne .. culmea nici eu nu mai am dorinta sa ajung in America .. :)) .. da-i draqu sunt prosti de rup 8-| ... oare o s ama convinga vreun american vreodata ca merita sa-l ascult mai mult decat atunci cand canta ceva ? ... ( sunt si aici exceptii ) ..

Hellene, tomata cu scufiţă spunea...

Am vrut sa fac comment imediat cum am citit primul rand... Si eu sunt un pic cam pornita impotriva lor. Nu mai e prea mare lucru de zis, ca acele warning-uri zic destule.

puisorul cufurit spunea...

Intr-adevar, ma gandesc ca poate erau mai potrivite niste imagini, iar la sfarsit sa troneze un "no comment"...