sâmbătă, 7 iulie 2007

Vremuri de restriste

Da, vremuri de restriste. Sa va povestesc.

Stateam pe scaunul meu de la birou si navigam. Deodata m-a lovit nenorocirea cu o violenta greu de descris. Daca as fi avut par pe cap, s-ar fi zbarlit fara doar si poate. Ce se intamplase oare? La vreo doua sau trei blocuri distanta, niste manelisti (= acele mamifere care traiesc libere printre oameni, in mediu de incultura si care se hranesc cu nervii altora) si-au cumparat, probabil, un sistem audio si voiau sa-l incerce. Si l-au incercat. Se auzea atat de tare, de nu-mi venea sa cred. Am dat fuga pe balcon si am inchis geamul, am inchis apoi si usa de la balcon, apoi am inchis usa la bucatarie si usa de la hol. Din directia aia ma credeam baricadat indeajuns de bine. Dar la camera n-am decat un geam dublu, pe care l-am inchis cat de bine am putut, m-am asezat din nou pe scaun si am avut surpriza sa constat ca maneaua lor imputita se auzea in continuare de parca ar fi pornit din boxele mele.

Am cerut ajutor prietenilor, poate stiau ei cum pot sa dau de-un ucigas platit. Un regat pentru un cal n-as fi dat, dar economiile mele pentru extirparea acelor specimene, cred ca da...

Cum pot sa fie unii oameni atat de nesimtiti? Unde dracu' se cred, pe tarlaua mamii lor? Nu-mi vine sa cred... Dar de, sa nu uitam ca treaba asta porneste de la niste manelisti, tigani imputiti (la propriu si la figurat), retardatii dracului, niste pahiderme mizerabile, rezistente la bun-simt.

Si-acum sa nu-mi mai zica mie careva ca Bucurestiul, capitala tarii si capitala europeana, nu are taranii ei. Oho! Undeva la tara n-o sa auzi niciodata asa ceva, alora le e rusine sa-si deranjeze vecinii, acolo mai exista bun simt; dar astia de pe aici se cred la pascut, pe imas, pe toloaca, de-si inchipuie ca nu le aude nimeni behaielile lor si pe cele din boxe. Dimpotriva, ei simt ca au ceva de spus, de comunicat semenilor si se straduiesc din rasputeri sa se faca auziti. Incredibil...

Si ca sa adaug la final o oarecare nota de umor, desi mi-e teribil de greu, i-auzi ia, "si cu dedicatie speciala de la nasul mare-are-are", pentru dobitoacele maneliste-iste-iste: http://www.youtube.com/watch?v=e-Md4jvGm7w . Enjoy!

Un comentariu:

Lyna spunea...

draga tu ai doar asa playback .. eu am live in fiecare seara .. stau draqu la 8 da tot se aud 8-| .. frate sunt afoni si se cred cine stie ce cuceritori ... mancand semintze si latrand niste versuri agramate .