sâmbătă, 7 iulie 2007

Operatiunea "Harbuzul noptatic"


Si cum ma aflu intr-un plin trend al admiratiei, hai sa mai admir un pic, cate ceva, pe ici pe colo, si sper din tot sufletul ca veti admira si voi cot la cot cu mine. Si asta ca sa nu dezamagesc persoana care mi-a atras atentia acu' nu demult. Hi hi.


Acum vreo cateva nopti, in Radauti, oraselul meu drag de-acolo din nord, de peste mari si tari, s-a petrecut evenimentu'. Care consta in urmatoarele.


Pe raza municipiului Radauti, la orele 4 AM, numitii hoti au atentat la bunurile altora, constand din movile succesive de harbuji, expuse in piata, bazandu-se pe somnul adanc in care se credea ca sunt cufundati numitii proprietari. Proprietarii insa nu dormeau. La aparitia hotilor si in urma savarsirii tentativei de furt cu premeditare, s-a lasat cu fugareli, tipete, harmalaie si altele asemenea. Politia este sunata.


Oamenii legii isi fac intrarea in scena. Aoleu, am frisoane numai cand ma gandesc... Sa revenim. Cei pe care ii admir atat de mult isi fac glorioasa aparitie cu girofarele aprinse: sunt in misiune. Masinile opresc. Din ele coboara EI, Politistii. Nu pot sa nu-mi imaginez o scena dintr-un film western in care este filmat piciorul pintenat al serifului care apasa cu talpa prin praf... Asa paseau si Politistii nostri. Apasat. Zgomotos. Doar erau EI, Magnificii.


Iar acum punctul culminant. Unul din ei scoate pe gura urmatoarea intrebare, pornita din strafundurile unei gandiri de o profunzime de nebanuit: "Unde-s hotii ca sa-i luam si sa-i ducem la sectie?"...
In urma aflarii acestei pretioase informatii, am inceput sa ma simt din ce in ce mai in siguranta. Pentru ca daca fiecare isi face datoria asa cum trebuie, hotii nu mai au nicio sansa de izbanda impotriva cetateanului onest. Datoria acestui cetatean este de a prinde si a retine hotul pe durata deplasarii organelor de politie catre locul savarsirii infractiunii, iar datoria organelor mai sus pomenite este aceea de a asigura deplasarea hotului catre sectia de politie.
Nu-i asa ca-i minunat???
Traim in Romania…

2 comentarii:

flavia spunea...

Partidul , Romania , Ceausescu ! Traiasca Milia romanana, pardon...pulitia....scuze, Politia!

miclowan spunea...

povestea e adevarata...glorie eterna institutiei care se hraneste din baniimunciti...era sa zic de mine...munciti de bravii nostri tovarasi compatrioti